Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea jurământului pentru redobândirea cetățeniei Republicii Moldova

   1859

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 4 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus vineri jurământul pentru redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Viceprimarul Angela Cutasevici i-a felicitat pe beneficiari cu ocazia evenimentului de redobândire a cetățeniei, urându-le să poarte cu mândrie acest statut și să contribuie la prosperarea statului nostru, Republicii Moldova.

Din anul 2003 şi până în prezent, 740 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 33, în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.