Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Punerea în funcțiune a fântânilor arteziene din capitală

   2088

Astăzi, când se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău, în capitală au fost puse în funcțiune havuzurile.

Astfel, locuitorii urbei se pot bucura de frumusețea fântânilor arteziene: din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt", Aleea Gării, scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", scuarul Doina și Ion Aldea-Teodorovici, Scara Cascadelor din Parcul „Valea Morilor", precum și havuzul muzical pietonal de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor".

De asemenea, sâmbătă va fi conectat și obiectivul din scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului".

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat subdiviziunilor municipale de profil să asigure buna funcţionare a fântânilor arteziene din Chişinău, pe durata perioadei estivale, cu temperaturi ridicate. „Recunosc, tuturor ne-au lipsit aceste „oaze" de refugiu pe timp de caniculă, după ce anterior s-a decis că trebuie să rămână închise, din cauza pandemiei", a menționat edilul-șef.

Totodată, primarul general a îndemnat cetățenii să țină cont de recomandările specialiștilor și să păstreze distanța socială, atunci când vizitează aceste obiective.

E de menționat că havuzul din parcul amplasat pe str. M. Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" va intra în curând în reparație, iar în zonele de agrement din Parcul „Alunelul" și Parcul „La Izvor" vor fi construite 2 fântâni arteziene moderne.