21:36:49 19.04.2024
Stiri

REACȚII după violențele de la protestul veretanilor: „Sfârșitul lui Dodon trebuie să arate așa, nu veteranii războiului de pe Nistru!”. Solicitarea unui deputat pentru procurorul general

Actualitate 17.07.2020 08:25 Vizualizări2803 Autor: Ziarul National
REACȚII după violențele de la protestul veretanilor: „Sfârșitul lui Dodon trebuie să arate așa, nu veteranii războiului de pe Nistru!”. Solicitarea unui deputat pentru procurorul general Nadejda Roșcovanu, Jurnal.md


„Dodon, mai ai 108 zile! Sfârșitul lui Dodon trebuie să arate așa, nu veteranii de la războiul de pe Nistru!”, afirmă liderul liberalilor Dorin Chirtoacă, făcând publice mai multe poze cu veteranii umiliți ieri, în fața Parlamentului, unde au organizat un protest împotriva actualei guvernări.

Fostul primar de Chișinău remarcă faptul că, în ziua în care veteranii de război de pe Nistru, cavaleri ai ordinului „Ștefan cel Mare”, sunt batjocoriți, tăvăliți și târâți pe jos pe bulevardul cu același nume, președintele Igor Dodon oferă decorații pentru participarea umilitoare a militarilor noștri la parada de la Moscova de pe 24 iunie.

„După tinerii de la 7 aprilie 2009, au ajuns și veteranii, bătrâni și albi la cap deja, să fie bătaia de joc a regimului. Atât, până aici, de azi începe numărătoarea inversă pentru cariera politică a lui Dodon!”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Și deputatul PPDA, Chiril Moțpan, condamnă faptul că veteranii conflictului transnistrean „au fost abuzați de oamenii regimului”.

„Asupra lor poliția a aplicat mijloacele speciale din dotare, i-a lovit, i-a trântit la pământ. Câțiva veterani au ajuns în stare gravă la spital. Alții – la comisariatul de poliție Buiucani. Și acolo a fost nevoie de intervenția medicilor. Polițiștii de azi au lovit în cei cărora le datorăm independența Republicii Moldova. Cei care, în 1992, au trecut prin iad. Și care, de atunci, sunt supuși la chinuri morale și fizice inadmisibile, guvernare după guvernare. (...) Revendicările lor nu contează pentru guvernarea actuală, așa cum nu au contat nici pentru cele precedente.

CITIȚI și FOTO // Veteranii, BĂTUȚI și târâți pe jos în fața Parlamentului. „Promo-LEX” condamnă reacția VIOLENTĂ a Poliției: „Aplicare disproporționată și nejustificată a forței fizice, a gazelor lacrimogene și a electroșocului de către forțele de ordine”

Actorii politici i-au umilit, manipulat și dispersat pe veterani din 1992 încoace. Pentru clasa politică actuală recunoștința este un cuvânt lipsit de sens.
Demnitatea, un cuvânt lipsit de sens. Oamenii care au fost bătuți, împușcați, batjocoriți de forțele regimului de la Tiraspol au fost bătuți, înjosiți, atacați cu gaze lacrimogene de forțele regimului Dodon-Chicu. Asta la aproape 30 de ani de la evenimentele din timpul conflictului. Cei care încă poartă în trup și în minte urmele conflictului transnistrean au fost din nou umiliți, atacați, târâți pe jos, duși în comisariate unde sunt interogați ca și cum ar fi criminali, trimiși în stare gravă la spital.
Așa ceva este inadmisibil”, susține deputatul.

Moțpan i-a solicitat procurorului general Alexandr Stoianoglo să dispună cercetarea circumstanțelor acestui caz și să dea aprecierea legală acțiunilor poliției.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md