230 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova

230

Din 230 de cazuri noi, 22 au fost confirmate în Stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Ucraina – 3, Uzbekistan – 1).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 20 494 de cazuri.

Totalul de teste efectuate în această zi sunt 1 603, dintre care primar – 1 166 și repetat – 437.

Din numărul total de cazuri, opt sunt din rândul lucrătorilor medicali: medici – 2, asistenți medicali – 6.

În total, până în ziua de astăzi, s-au tratat 13 913 persoane.

Totodată, astăzi au fost înregistrate nouă cazuri de deces.

Decesul 667: femeie în vârstă de 80 de ani din raionul Telenești, internată în data de 10 iulie la Spitalul Raional Telenești. Comorbidități: boală cerebrovasculară, encefalopatie, boală ischemică a cordului.

Decesul 668: bărbat în vârstă de 69 de ani din raionul Ialoveni, internat în data de 30 iunie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: ictus nespecificat în sistemul vertebrobazilar cu dereglarea funcțiilor vitale și tetraplegie pe fon de encefalopatie discirculatorie hipoxică și dismetabolică.

Decesul 669: femeie în vârstă de 73 de ani din municipiul Bălți, internată în data de 2 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. III, leucemie.

Decesul 670: bărbat în vârstă de 54 de ani din raionul Glodeni, internat în data de 3 iulie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: ulcer perforat.

Decesul 671: femeie în vârstă de 68 de ani din municipiul Chișinău, internată în data de 9 iulie la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, insuficiență cardiovasculară.

Decesul 672: bărbat în vârstă de 74 de ani din municipiul Chișinău, internat în data de 4 iulie la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 673: bărbat în vârstă de 70 de ani din raionul Drochia, internat în data de 12 iulie la Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Decesul 674: bărbat în vârstă de 80 de ani din raionul Orhei, internat în data de 14 iulie la Spitalul Raional Orhei. Comorbidități: cardiopatie mixtă: ischemică și dismetabolică, hipertensiune arterială.

Decesul 675: bărbat în vârstă de 83 de ani din raionul Rezina, aflat la tratament la domiciliu. Familia a refuzat spitalizarea. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, AVC, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente