‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii autohtoni au început recoltarea soiurilor timpurii de prun

Producătorii autohtoni au început recoltarea soiurilor timpurii de prun

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Forfotă mare în livezile de prun din țară, fermierii au început recoltarea unuia dintre cele mai timpurii soiuri – Piteștean: primele fructe sunt recoltate cu multă grijă, pentru a-și păstra calitățile până vor ajunge pe mesele consumatorilor.

Potrivit Dianei Vlasiuc, reprezentanta companiei Agarista Agricola, recolta din acest an ar fi cu circa 30% mai mică, comparativ cu anul trecut. Totuși, bilanțul va fi tras la sfârșitul campaniei de recoltare, în condițiile în care primele fructe au fost culese abia ieri.

FOTO: Agarista Agricola

„Chiar dacă prețul este puțin mai mare comparativ cu anul trecut, avem o recoltă mult mai scăzută. Suntem abia la începutul sezonului, nu putem spune exact dacă va fi unul reușit sau nu. Per total, avem peste 120 de hectare de prun, dintre care 24 de hectare soiul Piteștean. Vindem intermediarilor de pe piața locală, iar ieri am format primele 2 loturi. Pentru acest soi, prețul este mai bun, însă nu știm care va fi situația pentru următoarele. Totuși, suntem optimiști și sperăm ca împreună cu toți producătorii să avem un sezon reușit, în pofida problemelor cu care ne-am confruntat”, a menționat pentru Agrobiznes Diana Vlasiuc.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›