(video) Militarii Armatei Naționale care au participat la parada de la Moscova, decorați de șeful statului

Cei 75 de militari ai Armatei Naționale care au participat la parada de la Moscova, au fost decorați în această dimineață. La eveniment participă șeful statului, Igor Dodon, Comandant Suprem al Forţelor Armate, și ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

„Fiind alături de voi la parada de la Moscova, am fost copleșit de o mândrie deosebită pentru poporul nostru, pentru cei care au luptat în marele Război pentru Apărarea Patriei. Știu că mulți dintre militarii forțelor armate din RM vă invidiau și doreau să fie în locul dvs, însă au fost selectați cei mai buni și ne-ați reprezentat cu demnitate țara și poporul. Toți 75 de militari au plecat sănătoși și au revenit sănătoși și demni de a fi cetățeni ai RM. În semn de recunoștință, am decis să înmânez fiecărui militar Diploma specială a președintelui Republicii Moldova”, a declarat șeful statului, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Igor Dodon.

„M-ați făcut să fiu mândru și fericit, pentru că văzându-vă alături de tricolorul nostru la paradă, ați avut o prestație impecabilă. Garda de Onoare este subdiviziunea de elită a Armatei Naționale, iar dvs ați fost cei mai buni din această subdiviziune. Misiunea nu a fost ușoară, pentru că ne-am deplasat încolo în condiții de pandemie, iar faptul că ne-am întors toți sănătoși la fel este o performanță și este o dovadă a faptului că aveți un nivel foarte înalt de disciplină. Vă doresc serviciu ușor”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

La 24 iunie, militarii Armatei Naţionale au defilat pe Piaţa Roşie de la Moscova, la parada militară organizată cu prilejul aniversării a 75-a ai Zilei Victoriei.

Contingentul moldovenesc, format din 75 de ofițeri, sergenți și soldați din Compania Gărzii de Onoare, a fost condus de căpitanul Vitalie Josan.

La revenirea în țară, militarii au fost plasați în carantină pentru 14 zile.

Ultima dată, militarii din Compania Gărzii de Onoare au defilat la parada de la Moscova în luna mai 2010.


Pub