(doc) Vicepreședintele raionului Criuleni a deținut două funcții publice concomitent timp de 2 luni și jumătate

Vicepreședintele raionului Criuleni, Oleg Ogor, ar fi deținut concomitent două funcții publice – mandatul de vicepreședinte de raion și calitatea de consilier în Consiliul raional Criuleni, contrar legislației în vigoare, în perioada decembrie 2019 - martie 2020. ANI anunță că deși Ogor a avut termenul de 30 de zile pentru soluționarea stării de incompatibilitate în care s-a aflat din data de 20 decembrie 2019, acesta a evitat să depună o cerere de demisie în termenul legal stabilit pentru încetarea mandatului de vicepreședinte ori a funcției de consilier.

Foto: oficial.md

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul vizat a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, deținând două funcții publice timp de 2 luni și jumătate, fapt pentru care s-a dispus ca - din data rămânerii definitive a actului de constatare – organele competente să inițieze procedura de ridicare a mandatului de vicepreședinte al raionului Criuleni.

Totodată, subiectul vizat riscă să nu mai dețină funcții publice și funcții de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Actul poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Actul de constatare poate fi vizualizat integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea – ANI interactiv.

Oleg Ogor by UNIMEDIA on Scribd


Pub