Rețea de falsificatori de bani legată de mafia italiană, destructurată; 44 de arestări în Europa

O vastă reţea de falsificatori de bani legată de mafia italiană Camorra a fost destructurată miercuri prin arestarea a 44 de persoane în Europa, transmite AFP joi, citând o sursă din poliţia franceză.

Foto: UNIMEDIA

Patruzeci de persoane au fost arestate în Italia, trei în Franţa şi una în Belgia în cursul acestei operaţiuni coordonate de Agenţia europeană de poliţie Europol, care a permis confiscarea a 8 milioane de euro în numerar şi a 8 milioane de euro în bunuri, a adăugat aceeaşi sursă, precizând că bancnotele false confiscate erau în valoare de 10 milioane de euro.

În Franţa, o persoană a fost reţinută la Charente (în sud-vest) şi încarcerată miercuri, iar alte două - un franco-italian şi un italian - în regiunea pariziană. Aceştia urmează să fie încarceraţi de asemenea joi, în aşteptarea extrădării lor spre Italia, a explicat comisarul Eric Bertrand de la Oficiul central pentru combaterea falsificării de bani (OCRFM), citează Agerpres.

Ancheta efectuată de italieni a început în ianuarie 2018 şi viza o reţea de falsificatori de bani legată de Camorra napolitană, a continuat el.

Este vorba în special despre bancnote false de 50 de euro.

În cursul operaţiunii declanşate miercuri, carabinierii au confiscat între altele „8 milioane de euro în numerar, 8 milioane în bunuri”, a adăugat Bertrand.

„De câţiva ani, 90% din banii falşi de calitate provin din Italia. Camorra are un fel de licenţă pe această piaţă”, a comentat comisarul.


Pub