Gata cu inundațiile. Strada Albișoara intră în reparație pentru 100 de zile. Ce prevede proiectul de renovare a zonei

Strada Albișoara a intrat în reparații. În circa 3 luni urmează să fie reabilitate rețelele de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Petru Rareș. Costul intervenției executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău" este de circa 7,5 milioane lei, bani din bugetul primăriei.

Foto: primaria.md

Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari și schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri - str. Albișoara și str. Petru Rareș - str. Albișoara.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții, curățarea gurilor de captare a apelor pluviale, scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.

La fel va fi reabilitat stratul de asfalt de pe strada Albișoara pe o suprafață de 90 mii metri pătrați.

„În perioada curentă avem 2 licitații pentru selectarea companiilor care vor repara drumurile din Chișinău: cea pentru strada ion Creangă, anunțată săptămâna trecută și, respectiv, cea care va fi lansată vineri, pentru strada Albișoara. La concurs ne dorim să aplice companii cu reputație bună, deoarece vrem lucrări calitative pentru locuitorii orașului", a subliniat Ion Ceban.

Primarul general a convocat miercuri într-o ședință toți operatorii de rețele subterane de pe strada Albișoara, în vederea stabilirii algoritmului de organizare a lucrărilor planificate, pentru a evita situațiile de intervenție la rețele după așternerea noului strat de asfalt.

Pe durata intervenției pentru reabilitarea apeductului pe str. Albișoara, traficul rutier nu va fi sistat. De asemenea, consumatorii din zonă vor continua să fie asigurați cu apă potabilă. În caz de schimbări la capitolul dat, cetățenii vor fi informați suplimentar.

primaria.md / Sursa:primaria.md
primaria.md / Sursa:primaria.md
primaria.md / Sursa:primaria.md
primaria.md / Sursa:primaria.md
primaria.md / Sursa:primaria.md


Pub