600 litri de alcool etilic, depistate într-o căruță de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au acționat noaptea trecută în baza unei informații operative stopând o căruță ce transporta 15 butelii pline cu lichid incolor și cu un miros pecific de alcool etilic. Cercetat este căruțașul care a declarat că nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate, ci oferă doar servicii de transport.

Foto: www.border.gov.md

Angajații Direcției regionale Nord au întreprins măsuri de prevenire a contrabandei cu băuturi spirtoase. Astfel, la ora 22:30 pe direcția Criva - Podvirnoe au stopat o căruță, condus de către un locuitor al satului Criva, raionul Briceni, în vârstă de 59 de ani.

În urma verificărilor de rigoare s-a stabilit că transporta ascuns 15 butelii din masă plastică cu volumul a câte 40 litri fiecare. Acestea erau pline cu lichid incolor, specific după miros și proprietăți cu alcoolul etilic.

Audiată, persoana a declarat că nu cunoaște despre conținutul buteliilor întrucât oferă servicii de transport cu căruța în satul Criva și a fost solicitat ca seara să transporte încărcătura rspectivă contra sumei de 300 lei.

Ca urmare, marfa a fost ridicată și depozitată la sediul SPF Criva. Cercetările continuă și în prezent pentru a identifica implicarea altor persoane și elucidarea tuturor circumstanțelor.


Pub