Doi moldoveni, diagnosticați cu Covid-19 la Roma. O femeie revenise recent de acasă

Doi cetățeni moldoveni au fost testați pozitiv la coronavirus, în capitala Italiei, Roma, potrivit presei locale. Unul dintre ei, o femeie de 52 de ani, revenise recent din Moldova.

Foto: EPA

În primul caz este vorba despre un bărbat din Republica Moldova, testat pozitiv la Covid-19. Pentru a se depista cum s-a îmbolnăvit, a fost inițiată o anchetă epidemiologică.

În al doilea caz, este vorba despre o femeie în vârstă de 52 de ani, care a venit recent din Republica Moldova. În acest sens, au fost demarate proceduri de stabilire internațională a contactelor.

Italia şi-a închis, săptămâna trecută, graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care și Republica Moldova, acestea fiind considerate regiuni cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus. Astfel, autoritățile italiene au suspendat accesul în țară a cetățenilor Republicii Moldova, atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Interdicțiile de călătorie au fost instituite până la data de 14 iulie.

Astăzi, MAEIE a anunțat că Italia menține restricțiide de intrare în țară pentru cetățenii Republicii Moldova până în data de 31 iulie 2020. Astfel, rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat, ori au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană. Zborurile directe și indirecte către și dinspre aceste țări rămân suspendate. Restricțiile sunt valabile și pentru transportul terestru.


Pub