Două terenuri din vecinătatea Circului au revenit în folosința municipalității

   2462

Primăria municipiului Chișinău informează că două terenuri de aproximativ 2 hectare, din preajma Circului, au revenit în folosința municipalității, după ce vreme de mai mulți ani (din anul 2002), au fost date în folosință provizorie, cu titlu gratuit, unei asociații, pentru edificarea unui complex sportiv. Deoarece loturile nu au fost valorificate după destinație, dar au fost lăsate în paragină, s-a decis ca acestea să fie retrocedate administrației publice locale. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliul municipal Chișinău.  

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că inițiativa de a anula decizia privind darea în folosință a celor 2 loturi aparține executivului, pentru nerespectarea de către beneficiar a obligațiunilor asumate.

„Deși a existat multă rezistență, mulțumesc consilierilor municipali pentru susținere. Aceste loturi, proprietate publică, trebuie să fie folosite în beneficiul orașului și a cetățenilor, nu a intereselor personale sau de grup", a menționat edilul capitalei.

Executivul urmează să identifice și alte terenuri care, anterior, au fost preluate ilegal, prin diverse scheme, pentru a fi înaintate acțiuni în instanțele de judecată, astfel ca aceste bunuri să revină în posesia municipalității.