Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

16 Iul. 2020 / 17:27

Transportatorii rutieri pot solicita online eliberarea actelor permisive

Începând de astăzi, transportatorii vor putea solicita online eliberarea actelor permisive pentru transportul rutier. O platformă online prin intermediul căreia se va efectua în format electronic întreg procesul de depunere a cererilor la operatorii de transport a fost lansat astăzi de Ministerul Economiei şi Asociaţia Naţională Transport Auto, relatează Mesager.

Potrivit autorităţilor, sistemul Informaţional „e-Autorizaţie transport" are scopul de a moderniza serviciile publice prin digitalizarea proceselor operaţionale, precum şi prin automatizarea procesului de depunere a solicitărilor de către beneficiari. 

„Noul sistem va permite companiilor de transport rutier să solicite online autorizaţia de transport şi să verifice online procesarea cerereii. Mai mult, sistemul este conectat la alte sisteme guvernamentale, baze de date guvernamentale fapt ce acelerează etapa de procesare a solicitărilor şi contribuie la economisirea de timp şi de bani”, a spus Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chişinău.

„Este o etapă absolut remarcabilă de convertire în acel E a procesului de eliberare de acte permisive din partea ANTA. Cunoaştem cu toţi că este o problemă actele permisive în Republica Moldova mai ales cea ce priveşte activitatea în sectorul transporturilor”, a declarat Ion Chicu, Prim-Ministrul Republicii Moldova.

Noua platformă a fost elaborată în contextul pandemiei COVID-19, pentru a reduce la maxim cozile la ghişee. Sistemul poate fi accesat la adresa www.eat.anta.gov.md.   
 

Comentarii