Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii ne anunță o zi fără soare dar cu o temperatura de maxim 27 de grade. Nu va ploua. La Moscova plouă și sunt numai 16 grade. La București, spre apus – 29 de grade maximă și destul soare. Aici la Praga, în mijlocul Europei plouă că la Moscova și maximă ajunge la 20 de grade. În sudul Europei: la Roma – 29 de grade și soare; la Madrid și Lisabona se anunță 36 de grade și soare...

Din agenda zilei să notăm conferința de presă a liderei PAS, Maia Sandu – la care vor participa și deputatul Sergiu Litvinenco și secretarul general al partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spânu, cu tema „Cum încearcă Dodon să fraudeze alegerile”

Și Partidul Democrat anunță un briefing de presă.

După aceste evenimente, va avea loc și ședința Parlamentului

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, va prezenta prioritățile Germaniei la cârma Uniunii Europene pentru următoarele 6 luni.

Pe plan internațional – este anunțată întrevederea, mediată de Uniunea Europeană, între președintele Serbiei Aleksandr Vucici și premierul din Kosovo Aydullah Hoti – întrevederea este menită să dinamizeze dialogul între Belgrad și Priștina. Cum se știe, Serbia nu recunoaște independența Kosovo – declarată în 2008.

Se împlinesc astăzi 30 de ani de la Declarația de Suveranitate a Ucrainei

Și - la Universitatea Washington din capitală americană are loc o dezbatere pe tema remitențelor din Asia Centrală și a situației migranților din această regiune în Rusia în timpul pandemiei de coronavirus.

XS
SM
MD
LG