Au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1. Cum arată în prezent și care ar trebui să fie rezultatul final

iPiccy-collage

Astăzi, au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1, sectorul Râșcani al Capitalei. În cadrul proiectului care a costat municipalitatea 2 milioane de lei este prevăzută amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, înlocuirea mobilierului urban și instalarea iluminatului decorativ. De asemenea, în zonă vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, iar în centrul scuarului va fi renovat podețul și fântâna arteziană.

Potrivit autorităților, termenul pentru executarea lucrărilor este de trei luni.

Scuarul urmează să arate ca în imaginile de mai jos. În schițe se vede că urmează să fie amenajat un cerc cu flori, care va fi înconjurat de scaune pentru vizitatori.

În perioada următoare, va intra în reparație și scuarul din strada Nicolae Dimo 3, din preajma monumentului „Voluntarilor Bulgari”, sectorul Râșcani. Licitația privind desemnarea antreprenorului care va executa lucrările va fi anunțată în câteva zile. Pentru reabilitarea obiectiv dat, în bugetul municipal au fost prevăzute circa 2,5 milioane de lei.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente