Militarii Armatei Naționale care au participat la parada militară de la Moscova, decorați cu diploma specială a președintelui

Irina Odobescu
16/07/2020
ru.diez.md

Militarii Armatei Naționale care au participat la parada de la Moscova din 24 iunie au fost decorați în dimineața zilei de joi cu diploma specială a președintelui Republicii Moldova. La eveniment au participat șeful statului, Igor Dodon, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, reprezentanții Armatei Naționale și ai Ministerului Apărării Federației Ruse.

Comandantul suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, a mulțumit contingentului Armatei Naționale pentru că a reprezentat Republica Moldova la parada de la Moscova, pe care a numit-o „un eveniment extraordinar, important pentru fiecare dintre noi”.

Precizăm că efectivul Gărzii de Onoare, în număr de 75 de militari, a defilat pe Piața Roșie, alături de alte state la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 75-a a Zilei Victoriei. Garda de Onoare este subdiviziunea de elită a Armatei Naționale. Participarea acesteia la eveniment a trezit critici în spațiul public, din cauza pericolului de infectare cu coronavirusul de tip nou. La revenirea în țară, militarii au fost plasați în carantină pentru 14 zile.

Irina Odobescu
16/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii