Prezidențialele în sondaj: Igor Dodon și Maia Sandu, la o diferență de 4%

O pătrime dintre moldovenii cu dreptul de vot l-ar susține pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale din toamnă, potrivit unui sondaj realizat de Intellect Group, la începutul lunii iulie. Totodată, actualul șef al statului a acumulat și cel mai mare procentaj al antivoturilor - 27,7%. Alți 21,3 la sută dintre alegători au spus că și-ar da votul pentru lidera PAS, Maia Sandu, în timp ce 23,1 la sută dintre respondenți au declarat că nu ar opta pentru candidatura acesteia.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor sondajului, 25 la sută dintre respondenți și-au exprimat intenția de vot pentru actualul șef al statului, Igor Dodon. În același timp, însă, 27,7% s-au declarat deciși să nu voteze pentru acesta.

Lidera PAS, Maia Sandu, ar fi susținută de 21,3 la sută dintre alegătorii cu drept de vot, iar alți 23,1% au spus că nu ar vota pentru ea.

Totodată, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar obține doar 9,5% din voturi, liderul Paridului Șor, Ilan Șor - 8,1%, președintele PCRM, Vladimir Voronin - 5,6%, iar cel al PD, Pavel Filip - 1,5%.

Dacă ar candida la prezidențiale, actualul premier, Ion Chicu, ar fi susținut de 0,6% din electorat.

În același timp, 6,4 la sută dintre respondenți și-au exprimat intenția de a nu participa la scrutinul prezidențial, iar 18,2% au spus că nu au decis încă, pe cine dintre candidați vor susține.

Intenția de vot/antivot la prezidențiale / Sursa:Intellect Group

Dintre alegătorii deciși, în turul 1 al scrutinului prezidențial, 38,55% ar vota pentru Igor Dodon, iar 31,31% - pentru Maia Sandu.

Prognoza pentru turul 1 al alegerilor, în rândurile alegătorilor deciși / Sursa:Intellect Group

Totodată, întrebați cine cred că ar câștiga alegerile prezidențiale, în turul 2, respodenții au răspuns în felul următor:

Cine ar câștiga turul 2 al alegerilor prezidențiale / Sursa:Intellect Group

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.172 de persoane cu drept de vot din 69 de localități, în perioada 2-9 iulie și are o marjă de eroare de 3,1%


Pub