Andrei Năstase, nemulțumit de modul de lucru din CMC: Ședințele s-au transformat într-un bâlci. Această tribuna nu e pentru declarații politice

Liderul Platformei DA este nemulțumit de modul în care se desfășoară ședințele Consiliului municipal și afirmă că acestea au fost transformate într-un adevărat bâlci de către unii consilieri. „Noi am fost aduși prin votul orășenilor pentru a rezolva voturile orășenilor. Ce am făcut până acum? Nimic. Suntem martori doar la spectacole de prost-gust pe care le fac unii sau alții”, a spus Andrei Năstase, la mai bine de două ore de la începutul ședinței CMC, întrucât aleșii nici nu începuseră examinarea ordinei de zi.

Foto: UNIMEDIA

„Tribuna CMC nu este pentru declarații politice. Am transformat ședințele Consiliului municipal într-un bâlci. Nu pentru asta ne-au ales cetățenii? Nu! Orășenii ne-au adus aici ca să le rezolvăm problemele”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul ședinței CMC din 14 iulie.

Liderul Platformei DA a cereut aleșilor locali să se abșțină de la lanssarea de propuneri suplimentarea la ordinea de zxi, dacă acestea nu sunt bine pregătite pentru a fi votate.

Totodată, aleșii din partea formațiunii au cerut discuții pe marginea situației la mai multe întreprinderi municipale. Ruslan Verbițchi a sesizat consilierii în legătură cu faptul că administrația Î.M. Piața Centrală și Î.M. Autosalubritate modifică prin ordine interne statele de personal, instituind funcții noi de adjuncți, șefi de direcții cu stabilirea de salarii. „Stabilirea structurii și statelor de personal constituie prerogativa Consiliului, care este fondator al acestor întreprinderi”, a insistat consilierul și a solicitat includerea subiectului pe ordinea de zi a ședințelor ulterioare, precum și o notă informativă a Direcției juridice la acest capitol.

Pe 9 și 10 iunie, au avut loc ședințele Consiliului Municipal Chișinău care au fost prezidate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase și unde s-a reușit examinarea aproape a 90 de subiecte incluse pe ordinea de zi, inclusiv aprobarea creditului de 130 milioane lei pentru asamblarea a 35 de troleibuze.


Pub