Intervenția de la Botanica, în urma căreia un polițist a fost înjunghiat: Mama agresorului a solicitat ajutor, după ce a fost rănită cu un cuțit

Oamenii legii au reușit să identifice agresorul care astăzi a înjunghiat un polițist. Bărbatul în vârstă de 40 de ani locuiește în Chișinău pe strada Hristo Botev din sectorul Botanica, unde astăzi a fost solicitată intervenția unui echipaj de poliția. Potrivit informațiilor acesta și-a rănit mama cu un cuțit, după ce între ei s-ar fi iscat un conflict.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii au intervenit astăzi la amiază, după ce au fost anunțați că pe strada Hristo Botev din sectorul Botanica al capitalei, unei doamne i-a fost provocată o plagă de cuțit.

Imediat, la adresa numită s-au deplasat angajații poliției și ambulanța. Pentru a se eschiva de la fața locului, la intrare în scara blocului, din loc ascuns individul i-a aplicat o lovitură cu cuțitul unuia dintre polițiștii prezenți.

Colegul acestuia, evaluând pericolul, a reacționat rapid, aplicând arma de foc din dotare și efectuând o împușcătură în direcția atacatorului, într-o zonă non-letală, rănindu-l în picior; ultimul fiind imobilizat și reținut. Polițistul a acționat în temeiul Legii 218 din 19.10.2012, privind modul de aplicare a forţei fizice, a mijloacelor speciale şi a armelor de foc.

Atât polițistul, cât și făptașul au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

La moment, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele respectivului caz și vor califica acțiunile individului conform legislației în vigoare.


Pub