05:11:00 20.04.2024
Stiri

Dodon râde de încercările opoziției de a da jos Guvernul Chicu: „Nu cred că o să PICE... Deputații Maiei Sandu insistă, dar ea se împotrivește. Vrabia mălai visează, iar Andrei încă o funcție”

Actualitate 15.07.2020 10:23 Vizualizări2091 Autor: Ziarul National
Dodon râde de încercările opoziției de a da jos Guvernul Chicu: „Nu cred că o să PICE... Deputații Maiei Sandu insistă, dar ea se împotrivește. Vrabia mălai visează, iar Andrei încă o funcție”


Președintele Igor Dodon este convins că toate încercările opoziției de a demite Guvernul Chicu se vor solda cu eșec, deoarece Maia Sandu înțelege că ar fi „o greșeală” să se meargă pe acest scenariu. Guvernul Chicu va cădea, potrivit lui Dodon, doar atunci când se va lua decizia de principiu de a dizolva Parlamentul.

„Nu cred că o să pice Guvernul Chicu la această etapă. Guvernul Chicu își va exercita atribuțiile sale, iar o eventuală cădere a executivului poate avea loc doar în cazul în care se va lua decizia de principiu - prin acest pas sunt provocate alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Citește și: ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”

Acesta spune că și-ar dori ca Maia Sandu să voteze alături de fracțiunile lui Andrian Candu și Ilan Șor pentru demiterea Guvernului Chicu.

„Pentru noi aceasta ar fi un avantaj, inclusiv pentru mine ca potențial candidat la prezidențiale. Pentru Candu și Șor e unica salvare, deoarece cu ei nimeni nu vrea să discute. Scopul lor este să se impună într-o coaliție cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Ei sunt gata să voteze necondiționat, doar ca să intre în joc. Ulterior o să-i șantajeze la fiecare proiect de lege sau o să vină la noi și vor spune să dăm jos împreună guvernul. Este clar ce vor să facă. Dar nu văd sensul Maiei Sandu să intre în hora aceasta cu bandiții și oligarhii”, a spus Dodon care a încurajat demitearea Guvernului Sandu, la finele anului trecut, cu voturile acelorași „bandiți și oligarhi”.

Citește și: Demiterea Guvernului Chicu se AMÂNĂ? Maia Sandu: „Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul"

În opinia șefului statului, Maia Sandu se află acum între ciocan și nicovală, deoarece deputații PAS ar insista pentru demiterea Guvernului Chicu.

„Eu înțeleg că mulți deputați de la Maia Sandu insistă, dar ea se împotrivește. Ea probabil înțelege sau consilierii îi spun că e o greșeală. Asta e cea mai mare prostie pe care poate să o facă. Conservele lui Plahotniuc încearcă s-o împingă să facă pasul acesta. Dacă o fac, atunci să-și asume. Noi suntem pregătiți pentru pasul unu, doi, trei, patru, cinci... de orice scenariu”.

De asemenea, Igor Dodon spune că Andrei Năstase nu va ajunge premier, în condițiile în care însuși liderul Platformei „DA” a afirmat acest lucru de ceva timp. „Ajunge Năstase premier? Vrabia mălai visează, iar Andrei încă o funcție. Eu nu cred că Năstase ajunge premier în timpul apropiat. În primul rând, Maia Sandu nu o să voteze pentru el niciodată”, a conchis sursa citată.

De menționat că Platforma „DA” a semnat deja moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. PAS urmează să decidă sâmbătă dacă va susține moțiunea propusă de Platforma „DA”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md