02:36:18 25.04.2024
Stiri

Deputații „Pro Moldova” vor SEMNA MOȚIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Dodon și-ar fi trimis solii să-i „convingă” pe unii parlamentarii ai grupului Candu să nu semneze, pentru ca să se simtă „confortabil la guvernare”

Actualitate 15.07.2020 11:19 Vizualizări2287 Autor: Ziarul National
Deputații „Pro Moldova” vor SEMNA MOȚIUNEA de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Dodon și-ar fi trimis solii să-i „convingă” pe unii parlamentarii ai grupului Candu să nu semneze, pentru ca să se simtă „confortabil la guvernare”


Grupul parlamentar „Pro Moldova” va semna moțiunea de cenzură propusă de Platforma „DA”, pentru ca Guvernul Chicu să fie trimis în istorie. Andrian Candu susține că cele 14 semnături ale „Pro Moldova” pot asigura depunerea moțiunii de cenzură.

Potrivit lui Candu, în ultima perioadă președintele Dodon nu ar dormi foarte bine, deoarece înțelege că sfârșitul politic îi este aproape. În acest sens, Dodon ar fi încercat să pună presiune pe unii dintre deputații „Pro Moldova”, pentru ca dânsul să se simtă „confortabil la guvernare”.

„Nu încercați să convingeți colegii noștri, deoarece suntem o echipă consolidată și pregătită de luptă. În ultima perioadă, Dodon folosește tot mai des cuvântul „frică”. Asta denotă că are probleme și trebuie să se adreseze psihologului. Nu încercați să ne intimidați. Știm că vă deranjează campania noastră de strângere a semnăturilor (ca președintele Dodon să plece din funcție n.r.), iar din acest motiv sunt intimidați voluntarii noștri”, a declarat astăzi Candu, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament.

Pentru că lucrurile în R. Moldova ar degrada de la o zi la alta, inclusiv la capitolul libertatea de exprimare, „Pro Moldova” va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, care a fost propusă ieri de platforma „DA”.

Citește și: Demiterea Guvernului Chicu se AMÂNĂ? Maia Sandu: „Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul"

„Lucrurile stau foarte prost în R. Moldova. Situația epidemiologică degradează... Vedem că tot efectivul medical așa și nu a mai fost testat. Guvernarea se bâlbâie și în privința măsurilor economice. Toate aceste lucruri se datorează unei guvernări proaste. Din acest motiv, cei 14 deputați ai „Pro Moldova” vor semna, dacă va fi nevoie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Nu vom ezita nicio clipă să trimitem acest guvern în istorie”, a conchis Candu.

Citește și: ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”

De menționat că vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, a menționat că este foarte important ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu să fie depusă joia aceasta, pentru ca săptămâna viitoare să fie dezbătută în Parlament. De asemenea, acesta a precizat că este nevoie de 26 de voturi pentru a înregistra moțiunea de cenzură. Până acum, documentul a fost semnat de 11 deputați ai Platformei „DA” și de către parlamentarul Octavian Țîcu, lider al Partidului Unității Naționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md