18:49:23 19.04.2024
Stiri

Mai multe PROTESTE anunțate în centrul Chișinăului: Poliția le recomandă cetățenilor să evite joi bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

Actualitate 15.07.2020 19:33 Vizualizări4489 Autor: Ziarul National
Mai multe PROTESTE anunțate în centrul Chișinăului: Poliția le recomandă cetățenilor să evite joi bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt


Mai mulți reprezentanți ai domeniului HoReCa au obținut pentru joi, 16 iulie, autorizații pentru a organiza proteste în Piața Marii Adunări Naționale împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 10 iulie curent.

De asemenea, un protest se anunță și în fața Parlamentului, unde deputații se vor aduna în ședință. Manifestația va fi organizată de „Forța veteranilor” împotriva „inactivității Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în aprobarea cerințelor sociale ale veteranilor de război”.

Mitingurile au fost aprobate de către autoritățile locale pentru intervalul orelor 9.00 - 17.00.

Inspectoratul General al Poliției anunță că, joi, în centrul municipiului Chișinău este prevăzută desfășurarea concomitentă a trei proteste.

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19, altercațiile dintre participanți, precum și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția îndeamnă cetățebii să respectați restricțiile impuse de autorități, printre care și organizarea întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului.

„În contextul în care organizatorii au anunțat prezența unui număr mare de persoane, precizăm că acest lucru reprezintă o încălcare a prevederilor legislației, fapt ce constituie un pericol pentru sănătatea publică și temei pentru răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate. Atenționăm organizatorii și participanții la proteste să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, blocare de trasee, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor. Aceste fapte sunt ilegale și pasibile de răspundere penală. Toate acțiunile vor fi fixate și documentate în baza legislației Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Oamenii legii îndeamnă locuitorii capitalei să evite mâine, în intervalul orelor 9:00- 17:00, deplasarea cu unitățile de transport pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor S. Lazo și V. Pârcălab.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md