15:27:09 24.04.2024
Stiri

Două coafeze cu COVID-19 au interacționat cu 140 de clienți și nimeni nu a fost infectat. Motivul: purtau mască

Actualitate 15.07.2020 20:00 Vizualizări1515 Autor: Ziarul National
Două coafeze cu COVID-19 au interacționat cu 140 de clienți și nimeni nu a fost infectat. Motivul: purtau mască


Două persoane angajate la unui coafor din Statele Unite, care au fost testate pozitiv pentru COVID-19, au interacționat cu aproape 140 de persoane de la apariția primelor simptome și până la confirmarea diagnosticului. Ambele au purtat măști de protecție. Niciunul dintre clienți nu a fost infectat, arată un studiu publicat marţi, citat de agenţia AFP, relatează Mediafax.

Specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, care au publicat studiul, recomandă utilizarea pe scară largă a măştii de protecţie.

Potrivit studiului, o angajată (coafeza A) de la un salon din Springfield, Missouri, a prezentat simptome respiratorii în 12 mai. A continuat să lucreze până la 20 mai, când a primit un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19.

O a doua persoană angajată la coafor, al cărei gen nu este specificat în studiu (coafeza B), a intrat în contact cu colega sa şi a dezvoltat simptome la data de 15 mai. Această persoană a continuat să lucreze până la 20 mai. Două zile mai târziu a primit de asemenea rezultate pozitive la testul pentru COVID-19.

Salonul a fost închis trei zile, timp în care a fost dezinfectat, iar autorităţile sanitare au identificat 139 de clienţi, posibil expuşi la virus. Restul personalului a fost plasat în carantină timp de două săptămâni.

Cele două persoane angajate ale salonului au purtat mască de protecţie pe toată durata interacțiunii cu clienții - un model din bumbac, cu două straturi, în cazul coafezei A, respectiv un model similar sau o mască de tip chirurgical, în cazul coafezei B.

În absenţa clienţilor, cele două persoane angajate ale salonului nu şi-au acoperit faţa în timpul discuţiilor.

Starea de sănătate a celor 139 de clienţi a fost monitorizată şi li s-a propus efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19. Niciuna dintre cele 67 de persoane care au acceptat efectuarea testelor nu a prezentat rezultate pozitive. Celelalte persoane, care nu s-au testat, nu au dezvoltat simptome în următoarele două săptămâni.

Clienţii au fost atât bărbaţi cât şi femei, în proporţie aproximativ egală, şi aveau între 21 şi 93 de ani, cu o vârstă medie de 52 de ani. Mare parte dintre aceştia au purtat măşti în timpul vizitelor la salon, care au durat între 15 şi 45 de minute.

Potrivit CDC, acest studiu subliniază faptul că masca încetineşte răspândirea COVID-19.

„Adoptarea pe scară largă a politicilor care impun acoperirea feţei în locuri publice ar trebui să se considere că reduc impactul şi amploarea eventualelor noi valuri de COVID-19”, au arătat ei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md