miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeParteneriatul „Avgust” în Moldova. De 30 de ani alături de fermierii din țară

Parteneriatul „Avgust” în Moldova. De 30 de ani alături de fermierii din țară

Recomandate

Pe parcursul acestor ani, sincer, destul de dificili de dezvoltare, compania „Avgust” a obținut rezultate semnificative în industria produselor fitosanitare. A obținut recunoaștere la nivel mondial datorită calității produselor sale și profesionalismului echipei, precum și a partenerilor de distribuție. Cu toate acestea, activitățile companiei nu se limitează la comerț. 

Compania „Avgust” se concentrează și pe suportul tehnologic al produselor – ajută la utilizarea eficientă și profesională a produselor, oferind sprijinul necesar fermierilor pentru a-și realiza pe deplin capacitățile. În Moldova, compania „Avgust” este prezentă de peste 15 ani. 

Partenerii noștri oficiali și de încredere care ne ajută să ne menținem pozițiile sunt următoarele companii: SRL „AgroDoctor”, SRL „Agrimatco-Service”, SRL „ImexAgro” și SRL „YugAgroInvest” – pe teritoriul Transnistriei. 

Distribuitor oficial „AgroDoctor” SRL

AgroDoctor SRL deține profesional marca produselor de uz fitosanitar al companiei „Avgust”. 

Ca și toți producătorii agricoli, AgroDoctor, în sezonul 2020, (mai exact în prima jumătate) a obținut „succese amare” din cauza condițiilor climaterice. 

Seceta din toamna 2019, primăvară în loc de iarnă, seceta de primăvară severă, „balansarea” temperaturilor a devenit un stres imens pentru semănăturile culturilor cerealiere de toamnă, a rapiței, plantații perene, în special în zona de sud a țării.

Volumul vânzărilor de erbicide, precum și alte PUF, peste tot au scăzut semnificativ. Deși numărul organismelor nocive nu a diminuat, ci dimpotrivă, a crescut de o sută de ori. 

Buruienile „au înflorit”, bolile nu se răspândesc focal, ci continuu, în cea mai largă varietate. Dăunătorii nu au rămas nici ei în urmă. 

În pofida economiilor, fermierii pentru culturile cerealiere de toamnă au fost nevoiți să efectueze tratamente (deși pe suprafețe mici) împotriva tripsului la grâu, afidelor, puricilor, cicadelor. (O scădere a volumului de tratamente la cerealele de toamnă în acest sezon a dus la crearea unei cantități mari de dăunători pentru sezonul următor).

Precipitațiile bune din iunie au făcut posibilă creșterea celui de-al doilea grup de culturi: porumb, floarea soarelui, soia, sfeclă de zahăr, legume. 

„Apropo”, la porumb, floarea soarelui, și la alte culturi, ca și mulți ani la rând, au fost utile erbicidele companiei „Avgust”. Au existat, de asemenea, unele dificultăți în utilizarea erbicidelor (și nu numai a celor marca „Avgust”). În condițiile schimbărilor bruște a temperaturilor, în acest sezon a fost prezent stresul plantelor, care a fost eliminat prin fertilizarea foliară de înaltă calitate, asigurată de compania AgroDoctor (de la Uzina Chimică din Bui, Rusia; AGROLOGY, Grecia; Agronutrition, Franța). 

Și în prezent, autoritar în ceea ce privește eficiența și avantaje economică economice este Dublon Gold și Dublon Super, în special în amestec cu Balerina și cu produsul nou lansat pe piață Eghida. 

Despre efecacitatea folosirii întregii linii de erbicide „Avgust” vorbesc multe exemple, începând cu erbicidul de sol Kamelot, care a fost aplicat în gospodăria „Colhoz Pobeda” la semănăturile de floarea-soarelui clasică pe o suprafață de 300 hectare.

Întreprinderea „Colhoz Pobeda”, satul Copceac, r. Ceadîr Lunga, a fost introdus erbicidul de sol Kamelot cu norma de 4,0 l/ha. Suprafața totală – 300 de hectare.

Foarte bine a lucrat și erbicidul Paradox la culturile de floarea-soarelui pe sistemul Clear Field, la hibrizii de la Sateen Union. Eficiența înaltă a fost obținută cu normele de utilizare: Paradox 0,35 l/ha + Adiu 0,3 l/ha.

SRL „Agro Trading”, orașul Tvardița, Administrator Pascalov Pavel:

!Este important de menționat faptul că Paradox este eficient și pentru combaterea lupoaiei.

Împotriva buruienilor monocotilidonate – Miura a continuat să-și arate caracterul său moale, dar, în același timp dur, în combaterea buruienilor perene. În gospodăria „SC AMBER COMIMPEX” SRL, iarba de Sudan a fost eliminată în proporție de 100%, chiar și în fazele avansate de dezvoltare.

SC AMBER COMIMPEX” SRL, Faza aplicării – 8-10 frunze a culturii, erbicidul – Miura – 1,2 l/hа

Și la întreprinderea „Agro Kies Group” SRL, orașul Vulcănești, din cauza densității mari a buruienilor, producătorul a fost nevoit să lucreze cu un amestec de produse (Paradox + Miura) și a primit o curățare excelentă a câmpului.

SRL „Agro Kies Group”, o. Vulcănești:

La porumb, și-au demonstrat eficiența sortimentul de erbicide în frunte cu: Balerina, Eghida, Escudo, Dublon Gold și Dublon Super și mai ales în amestec.

În toate loturile aplicate, eficiența amestecurilor Dublon Super + Balerina sau Eghida, Dublon Gold + Balerina a fost ridicată, câmpurile sunt curate, prețurile – accesibile, iar costurile viabile din punct de vedere economic.

SRL „Tofan&CO”, s. Bilicenii Vechi , r. Sângerei.  Administrator Tofan Gherasim:

Există, de asemenea, unii fermieri care luptă cu buruienile cu o deosebită perseverență. Multe ferme, când au înființat a doua cultură (din cauza secetei) cu porumb (după grâu), au folosit erbicidul total Tornado 500,  înainte de semănat sau după însămânțare. Efectul obținut nu a pus la îndoială corectitudinea deciziei luate.

Seceta a distrus cultura de grâu de toamnă. Porumbul a fost semănat direct pe grâu și după semănat a fost aplicat Tornado 500 – 2,5 l/ha.

Rezultate demne de apreciat au fost obținute la rapița de toamnă de către „SRL Aurul Agricol”:

Iurie Ghilaș – Directorul „AgroDoctor”, Alexandr Lucaș – Directorul SRL „Aurul Agricol”, Andrian Besarab – Reprezentant Caussade Semences

Toamna: semințele au fost tratate cu Tabu – 6,0 l/t. Galion  0,3 l/ha a fost utilizat la răsărirea plantelor, Colosal a fost aplicat cu norma de 0,8 l/ha (de două ori) ca retardant, deoarece toamna a fost lungă.

Primăvara: Șarpei 0,35 l/ha+Colosal 0,6 l/ha, apoi Braik 0,06 l/ha și Miura 0,8 l/ha. Mai târziu Sirocco  2,0 l/ha.

N-au rămas fără rezultate bune si produsele de uz fitosanitar de la „Avgust” aplicate la culturile legumicole. În SRL „Doi rățoi”, s. Tîrnova, r. Edineț, schema de protecție a culturii de cartof a fost construită practic numai pe baza produselor „Avgust”.

Câmp de cartof, 32 ha. Administratorul gospodăriei Rață Marcel. În fotografie – managerul vânzări al SRL „AgroDoctor” – Pulbere Daniela.

Produse aplicate: erbicidul Lazurit super 1,2 l/ha, al doilea tratament – Miura 0,7 l / ha + Escudo 0,025 kg/ha. Fungicide: Ordan 2,5 kg/ha, Metaxil 2,5 kg/ha.

Cheia succesului eficacității utilizării erbicidelor Avgust” (și, într-adevăr, a tuturor produselor în general) în sezonul actual, dificil, a depins în totalitate de profesionalismul echipei AgroDoctor”. Decizia privind alegerea produsului, compoziția soluției de lucru, perioada și normele de utilizare, a fost luată de experții echipei împreună cu șefii și agronomii gospodariilor, în baza situației fitosanitare din fiecare câmp. Iar acest lucru contează mult!

Avgust – cu noi crești mai ușor! Urmăriți-ne, pentru a fi la curent cu noutățile.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale