(video) Consilierii municipali au aprobat proiectele privind repartizarea profitului net al patru întreprinderi municipale

(update 16:45) Proiectul cu privire la inventarierea bunurilor imobile aflate în gestiune la Direcția Cultură a fost retras de pe ordinea de zi, iar la ședința următoare a CMC, șefa interimară a Direcției Cultură, Steluța Mitriuc urmează să prezinte aleșilor locali venitul ratat în urma repartizării locațiilor din subordine.

Foto: UNIMEDIA

(update 16:15) Aleșii locali au votat proiectul privind operarea unor modificări în deciziile Consiliului municipal Chișinău nr. 3/29 din 19.11.2015 și nr. 51/2 din 11.07.2006 și anume ale Metodologiei calculării și reglementării tarifelor la serviciile prestate de către întreprinderile de transport de călători și a Regulamentului privind modalitatea de examinare și aprobare a tarifelor pentru serviciile prestate de către operatorii de transport de călători în raza mun. Chișinău.

Operarea unor modificări în deciziile CMC by UNIMEDIA on Scribd

(update 15:55) Aleșii locali au votat proiectul cu privire la aprobarea și aplicarea Ghidului de design al străzilor din mun. Chișinău.

(update 15:25) Consilierii municipali au votat un șir de proiecte cu privire la expunerea la licitație funciară a mai multor loturi de pământ din mun. Chișinău.

Aleșii locali au aprobat proiectele cu privire la expunerea la licitație funciară a peste10 terenuri:

Loturi de pământ din Chișinău, scoase la licitație / Sursa:captură foto

(update 15:25) Consilierii municipali au aprobat proiectele cu privire la repartizarea profitului net a patru întreprinderi municipale (Direcția parcurilor, cultură și odihnă, Parcul Dendrariu, Bucuria-El, Teatrul Satiricus Ion Luca Caragiale), fără, însă, ca acestea să fie prezentate public de către reprezentanții acestor instituții. Aleșii locali au decis să treacă peste această etapă, însă proiectele de decizie privind repartizarea profitului net obținut pe parcursul anului 2019 se regăsesc pe site-ul Primăriei.

(update 15:20) Consilierii municipali au aprobat proiectul cu privire la instituirea funcției de mediator comunitar în sectoarele municipiului Chișinău și aprobarea Regulamentului privind organizarea activității acestuia și proiectul cu privire la instituirea Comisiei pentru selectarea persoanelor care solicită indemnizații unice.

(update 14:45) Consilierii municipali au aprobat proiectul cu privire la schimbarea categoriei străzii 31 August 1989 din municipiul Chișinău. Viceprimarul Victor Chironda a îndemnat chișinăuienii la discuții publice pe marginea acestui subiect.

(update 14:30) Consilierii municipali au votat proiectul cu privire la desemnarea candidaturilor pentru componența Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău și amendamentul prin care Ina Babin a fost înlocuită cu o altă candidată, despre care mai mulți aleși locali ai PSRM și PL au declarat că ar fi coruptă.

(update 13:00) Consilierii municipali au votat ca bază proiectul cu privire la desemnarea candidaturilor pentru componența Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău și au luat o pauză de o oră, după ce nu s-au putut înțelege privind înlocuirea unei candidaturi.

(update 12:40) Boris Gâlcă, șef adjunct interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate prezintă informații privind situația epidemiologică în municipiul Chișinău și informații referitoare la activitatea Spitalului Clinic Municipal nr.4 în perioada pandemică Covid-2019.

(update 12:35) Andrei Năstase: Nu mai este nevoie să facem declarații politice de la această tribună, suntem la ora 12.30, ce am făcut astăzi pentru oraș? Nimic!

(update 12:05) Consilierul din fracțiunea Partidului ȘOR din CMC Valeri Klimenko a primit un avertisment în cadrul ședinței CMC, pentru declarații ofensatoare la adresa aleșilor locali din alte fracțiuni.

(update 11:45) Angela Munteanu Pojoga, consilieră PAS, vine cu mai multe acuzații la adresa primarului general Ion Ceban, precum că ar avea o abordare selectivă față de agenții economici care practică în municipiu comerțul stradal. Consiliera susține că ar exista trei grupuri de companii care ar fi favorizate de edil, în pofida faptului că la nivel declarativ, autoritățile au promis să fie eliminate chioșcurile și gheretele de pe străzi și din parcurile capitalei. Primarul general a declarat, anterior, că toate acuzațiile sunt nefondate.

(update 11:05) Proiectul 13 de pe ordinea de zi, cu privire la aprobarea Planului local anticorupție al Primăriei mun. Chișinău pentru anii 2018-2020, a fost retras de pe ordinea de zi, de către autor și urmează a fi examinat la viitoarea ședință.

(update 10:45) Consilierii au exclus de pe ordinea de zi proiectul numărul 14, privind aprobarea Regulamentului pentru salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, la solicitarea fracțiunii PAS în CMC. Totodată, a fost exclus și proiectul cu privire la „amplasarea monumentului primului cosmonaut din lume, Iuri Gagarin”.

(10:00) La această oră, aleșii locali din cadrul Consiliului municipal Chișinău s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi figurează 27 de subiecte, printre care și prezentarea informației privind situația epidemiologică din Chișinău, cel cu privire la repartizarea profitului net al unor întreprinderi municipale, dar și cel cu privire la expunerea la licitație funciară și transmiterea în proprietate privată a unor terenuri.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

Iată ordinea de zi a ședinței de astăzi:


Pub