Focarul de Covid-19 de la Mănăstirea din Chițcani: Un călugăr a murit, altul a încălcat regimul de carantină și a fugit peste Nistru

Un călugăr de la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani, Tiraspol, unde acum câteva zile a fost depistat un focar de Covid-19, a decedat, iar altul a încălcat regimul de carantină și a fugit pe malul drept al Nistrului. Informația a fost raportată la ședința sediului operațional din regiunea transnistreană, din 13 iulie 2020.

Foto: bisericaortodoxa.blogspot.com

La ședință s-a menționat că un călugăr diagnosticat cu Covid-19 a încălcat regimul de carantină, a părăsit mănăstirea și a trecut linia administrativă în regiunea dreaptă a Nistrului.

Un alt monah de la mănăstire a decedat din cauza infecției.

În cadrul ședinței s-a menționat că până acum, la Mănăstirea Noul Neamț din Chițcani au fost depistate 17 cazuri de infecție cu Covid-19.

Amintim că despre focarul de la Mănăstirea de călugări din Chițcani s-a aflat la data de 4 iulie 2020. La acea oră, erau diagnosticați 11 bărbați din cadrul lăcașului.

În regiunea din stânga Nistrului, la 16 iunie a încetat regimul stării de urgență însă au fost păstrate restricțiile de circulație pe ambele maluri ale Nistrului.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19 439 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1 321 au fost depistate în stânga Nistrului.


Pub