PAS nu va grăbi ședința Consiliului Național: Decizia pe moțiune se va lua sâmbătă, așa cum am anunțat și ieri

Partidul Acțiune și Solidaritate se menține pe poziție și spune că, „așa cum a anunțat și ieri, decizia de semnare a unei moțiuni de cenzură se va lua, în mod statutar, la Consiliul Național Politic, care va avea loc în această sâmbătă”. Asta chiar dacă Platforma DA le-a sugerat să urgenteze acest proces pentru a putea depune în această joi moțiunea semnată la Parlament. Autorii documentului își motivează graba prin faptul că legislatorii ar putea pleca în vacanța de vară, iar moțiunea va rămâne neexaminată.

Foto: UNIMEDIA

„Precum am spus și ieri, în primul rând, noi ne dorim ca moţiunea de cenzură să aibă o finalitate – demiterea Guvernului Chicu. În al doilea rând, trebuie să avem siguranța că există voturi să înlocuim Guvernul lui Dodon cu unul puternic, în care oamenii să creadă. Decizia de semnare a unei moțiuni de cenzură se va lua, în mod statutar, la Consiliul Național Politic al PAS, care va avea loc în această sâmbătă”, a comentat PAS, pentru UNIMEDIA.

Platforma DA a semnat astăzi o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul, cel târziu până la ședința de joi a Legislativului. „Mai sunt șanse pentru un mesaj unit și franc al opoziției pro-europene, în al 12-lea ceas”, a mai vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

Expertul politic, Dionis Cenușă, crede că tergiversarea de către PAS a procesului de semnare a unei moțiuni de cenzură, eventual, s-ar face pentru evitarea „scăpării de sub control a situației, ceea ce poate influența rezultatul alegerilor prezidențiale”.

PAS a menționat în permanență „problema matematică” a procedurii și anume lipsa voturilor pentru demiterea și numirea unui nou Guvern, fără participarea fracțiunilor „toxice” Șor și Candu.


Pub