Ambasada RM la Viena anunță cine poate ajunge în Austria și în ce condiții

Republica Austria a sistat cursele aeriene din și spre Moldova începând de joi, 16 iulie, și până pe 31 iulie. Totuși, moldovenii care vor să ajungă în Austria o pot face doar cu câteva condiții, anunță reprezentanții ambasadei RM la Viena.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, moldovenii pot traversa frontiera în Austria dacă dețin vize de tip D eliberată de Austria, permis de ședere sau documente necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

Pe lângă asta, cetățenii din țările terțe, care intră în Austria și care se încadrează în categoriile mai sus menționate pot ajunge în Austria numai dacă dețin un certificat medical în limba germană sau engleză, nu mai vechi de 4 zile, care atestă faptul că testul biologic molecular pentru Covid-19 este negativ.

În cazul în care certificatul medical nu poate fi prezentat, aceste persoane vor intra în izolare/carantină, pe o perioadă de 14 zile. Dacă persoana nu va avea unde sta în carantină, accesul acesteia în Austria nu va fi permis.


Pub