PSRM, despre moțiunea opoziției: Nici ei nu se pot înțelege cum să împartă blana ursului din pădure. O capcană a oligarhilor

Partidul Socialiștilor își anunță sprijinul, în continuare, pentru Guvernul condus de Ion Chicu și condamnă încercările opoziției de a înainta moțiuni de cenzură împotriva acestuia. „Alianța Sandu-Candu-Plaha-Șor încearcă să provoace destabilizări în țară pentru a arunca Moldova într-un haos total”, scrie liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

“Cât privește moțiunea de cenzură, despre care opoziția vorbește deja de mai bine de două luni, vedem că, până acum, nici ei măcar nu se pot înțelege cum să împartă blana ursului din pădure. Poporul vede că fiecare dintre ei se visează prim-ministru, nu pentru a soluționa problemele cetățenilor, ci pentru a-și nota în CV, ori să fure țara în lung și-n lat”, a scris Furculiță.

Totodată, președintele fracțiunii PSRM a precizat că așteaptă să vadă dacă deputații PAS „vor intra definitiv în capcana oligarhilor Plaha-Șor și vor semna moțiunea de cenzură”, pe care să o voteze alături de cei din grupul lui Andrian Candu și Partidul Șor.

Platforma DA a semnat astăzi o nouă moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern și a cerut colegilor de la PAS să le urmeze exemplul, cel târziu până la ședința de joi a Legislativului. „Mai sunt șanse pentru un mesaj unit și franc al opoziției pro-europene, în al 12-lea ceas”, a mai vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

La rândul său, Partidul Acțiune și Solidaritate se menține pe poziție și spune că, „așa cum a anunțat și ieri, decizia de semnare a unei moțiuni de cenzură se va lua, în mod statutar, la Consiliul Național Politic, care va avea loc în această sâmbătă”.

Expertul politic, Dionis Cenușă, crede că tergiversarea de către PAS a procesului de semnare a unei moțiuni de cenzură, eventual, s-ar face pentru evitarea „scăpării de sub control a situației, ceea ce poate influența rezultatul alegerilor prezidențiale”.

PAS a menționat în permanență „problema matematică” a procedurii și anume lipsa voturilor pentru demiterea și numirea unui nou Guvern, fără participarea fracțiunilor „toxice” Șor și Candu.


Pub