Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău, votat în CMC. Ce reprezintă acesta

Străzile capitalei trebuie să arate altfel, mai frumoase, mai moderne și mai dezvoltate. Asta după ce CMC a votat proiectul privind Ghidul de Design al Străzilor din Chișinău. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Acest proiect este unul extrem de important. Acesta reprezintă un set de recomandări și bune practici pentru restabilirea străzilor din oraș în calitate de spații publice, care oferă cetățenilor posibilitatea de a utiliza toate modalitățile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranță și confort.

Instrumentele votate astăzi vor putea fi folosite de autoritățile locale, cât și investitorii publici și privați să proiecteze și să construiască străzi/spații publice sigure, comode și plăcute, în funcție de necesitățile cetățenilor.

Mai mult, în urma consultărilor vor fi colectate și sistematizate opiniile specialiștilor și a locuitorilor capitalei vizavi de design-ul și amenajarea străzilor din oraș, care vor fi introduse în varianta finală a Ghidului. Ulterior documentul va fi supus dezbaterilor publice, după care urmează a fi propus spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.


Pub