(video) Igor Dodon, despre moțiunea de cenzură și noul Guvern al opoziției: „Vrabia mălai visează, iar Andrei o funcție. Maia Sandu nu îl va vota

Deputații din PAS nu îl vor vota pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru. Cel puțin asta spune președintele Igor Dodon. Potrivit acestuia, Năstase nu ar avea nicio șansă în acest sens.

„Vrabia mălai vizează, iar Andrei încă o funcție. Maia Sandu nu îl va vota […] Pe cetățeni mai puțin îi interesează jocurile acestea. Să presupune că se dă jos Guvernul, se pune altul, pe cetățeanul simplu, ce îl interesează?”, spune Dodon.

Președintele mai spune că cei din Partidele Pro Moldova și ȘOR nu vor vota inițiativele lui Andrei Năstase, dacă acesta devine prim-ministru. „ȘOR și Candu o să îl șantajeze la următoarea etapă cu stoparea dosarelor penale. Situația nu o să se miște spre bine cu formula aceasta pe care o propun”, a punctat Igor Dodon.

Amintim că în pofida faptului că Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va decide la ședința de sâmbătă a Consiliului Național dacă semnează moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, Platforma DA, autorul documentului, insistă ca semnăturile să apară până la ședința de joi a Legislativului. „Dacă nu se reușește până în această joi să fie depusă moțiunea semnată, atunci Legislativul pleacă în vacanța de vară și toată procedura se reduce la zero”, explică vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.


Pub