14:42:19 28.03.2024
Stiri

Semnal de ALARMĂ dat de Maia Sandu. „Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acțiuni prin care să FURE votul oamenilor”

Actualitate 14.07.2020 16:54 Vizualizări5006 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMĂ dat de Maia Sandu. „Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acțiuni prin care să FURE votul oamenilor”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că deputații din majoritatea parlamentară PSRM-PD ar pregăti fraudarea alegerilor prezidențiale în favoarea lui Igor Dodon, deoarece actualul președinte ar ști că nu are cum câștiga fără să facă unele modificări la Codul Electoral.

„Deputații lui Dodon pregătesc fraudarea alegerilor. Dodon știe că va pierde alegerile prezidențiale, că oamenii nu-l mai vor, de aceea a început să vină cu acțiuni prin care să fure votul oamenilor. PSRM insistă pe unele modificări la Codul Electoral care merg pe contrasens cu alegerile libere și corecte”, a precizat astăzi ex-premierul Maia Sandu, care ar putea fi contracandidatul lui Dodon la alegerile prezidențiale din toamnă.

Citește și: ULTIMATUM pentru Maia Sandu din partea Platformei „DA”: „Mingea e în terenul PAS, iar timpul aproape că a EXPIRAT. Dacă înregistrăm moțiunea săptămâna viitoare, atunci valoare ei va fi ZERO”

Deși astăzi au fost organizate dezbateri publice, iar fracțiunile parlamentare și societatea civilă au avut numeroase obiecții la proiectul propus, pentru ședința de mâine a Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități este planificată deja aprobarea raportului final, spune politiciana.

„Asta înseamnă că aceste consultări au fost organizate doar pentru bifă. Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curții Constituționale, socialiștii încearcă să deschidă mai larg ușa pentru fraude electorale. În primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puțini oameni să reușească să voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale și nu vor putea monitoriza și raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale și după încheierea acesteia”, enumeră Maia Sandu.

Citește și: Igor Munteanu explică de ce Dodon este mai PERICULOS decât Plahotniuc și de ce e nevoie ca guvernul său să fie dat jos de URGENȚĂ

De asemenea, Dodon se pregătește să poată „scoate afară din cursă pe oricine nu-i convine”.

„Legea propusă nu rezolvă problema transportării organizate și a votului contra plată din regiunea transnistreană. Mai sunt și alte prevederi periculoase. Da, sunt și prevederi bune, dar acestea nu mai contează, dacă se pun laolaltă cu cele care permit frauda. E ca și cum ai avea o lege democratică, iar la final ai scrie că se introduce pedeapsa capitală pentru toți cei care nu votează cu Dodon. Dodon trebuie să înțeleagă că oamenii nu-l mai vor și că orice încercare de fraudare a alegerilor se va termina rău pentru el”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md