03:29:06 25.04.2024
Stiri

Ambasadorul SUA, interesat de modificările la Codul Electoral: Dereck J. Hogan a discutat cu conducerea CEC despre intenția de a REDUCE programul de votare și despre procesul de înregistrare a candidaților la prezidențiale

Actualitate 14.07.2020 19:04 Vizualizări1495 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA, interesat de modificările la Codul Electoral: Dereck J. Hogan a discutat cu conducerea CEC despre intenția de a REDUCE programul de votare și despre procesul de înregistrare a candidaților la prezidențiale


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Dereсk J. Hogan, a discutat astăzi cu conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), în regim online, despre pregătirile pentru alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, stabilite pentru data de 1 noiembrie 2020.

Un comunicat de presă al CEC arată că un interes aparate în discuția diplomatului american cu Dorin Cimil, președintele CEC, Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC, și Maxim Lebedinschi, secretarul CEC, l-a prezentat modificarea Codului electoral.

Sursa precizează că Ambasadorul SUA a apreciat eforturile CEC de analiză a legislației electorale și celei conexe, care s-a soldat cu un set de propuneri de îmbunătățire a cadrului legal și a procedurilor electorale și care, în prezent, se află în discuții la Parlament.

„Totodată, a fost realizat un schimb de opinii referitor la propunerile de reducere a programului de votare, organizarea secțiilor de votare în afara țării, activitatea instituției observatorului și procesul de înregistrare a candidaților la funcția de președinte”, cităm din același comunicat.

CITIȚI și Opoziția dă ALARMA: „Astăzi au fost puse bazele FRAUDĂRII alegerilor prezidențiale și viitoarelor alegeri parlamentare. Este o TEROARE totală”

Menționăm că proiectul care vizează modificarea Codului Electoral a fost votat în prima lectură de către majoritatea parlamentară, însă opoziția a atenționat că acesta conține prevederi care dăunează democrației.

„Sub pretextul ajustării Codului în conformitate cu recomandările Curții Constituționale, socialiștii încearcă să deschidă mai larg ușa pentru fraude electorale. În primul rând, se propune scurtarea duratei zilei de votare, pentru ca mai puțini oameni să reușească să voteze. Observatorii nu vor mai putea verifica listele electorale și nu vor putea monitoriza și raporta încălcările făcute până la începerea perioadei electorale și după încheierea acesteia”, a acuzat astăzi lidera PAS, Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md