Bibliotecile din țară organizează un eveniment online la care veți putea asculta povești sau să aflați cum se formează fagurii de miere

Bibliotecă
Foto: facebook.com/orasastim

Bibliotecarii, în conlucrare cu partenerii, utilizatorii și susținătorii bibliotecii, vor lectura povești și vor demonstra experimente online în baza cărților citite, cărţi cu tematică ŞTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). În cadrul acestui eveniment, urmăritorii vor descoperi cum se află vârsta unui copac, cum se formează fagurii de miere, cum aducem curcubeul în farfurie sau fulgii de zăpadă în bibliotecă.

Cu sprijinul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” și al bibliotecilor implicate în proiect, evenimentul „ȘTIM Magie” va fi organizat în format online, pe aplicația Zoom, cu transmisiune live pe pagina de Facebook și distribuită pe Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, în data de 16 iulie, cu începere de la ora 10.00.

Proiectul Ora să ȘTIM Moldova implică în acest moment 101 biblioteci din întreaga Republică. Aderând la această mișcare internațională, bibliotecile promovează lectura și stârnesc curiozitatea pentru domeniul STEM prin intermediul cărților pentru copii. Activităţile proiectului se desfășoară în bibliotecile publice din zonele rurale, sub îndrumarea bibliotecilor cu statut de centru de formare din Chișinău, Bălți, Orhei, Căușeni și Cahul și generează un interes deosebit față de diverse forme de comunicare și experimentare. Oferind o lectură interactivă, întrebând și căutând explicații, copiii descoperă noțiuni elementare despre lucrurile și fenomenele din jurul lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente