(video) Scandal la o înmormântare într-un sat din Orhei. Preotul înjură rudele răposatului și le arată degetul mijlociu

Scandal la înmormântarea unui bărbat din satul Piatra, raionul Orhei. Preotul și-a pierdut cumpătul în poarta cimitirului, unde le-a înjurat pe rudele îndoliate și a refuzat să oficieze ceremonia funerară.

Foto: Ecaterina Malcovschi/Facebook

Cazul a fost făcut public de fiica răposatului, care a publicat un videoclip cu incidentul pe rețelele de socializare. În materialul video se vede cum preotul face mai multe comentarii pe un ton ridicat, inclusiv despre mănușile de protecție, apoi i se adresează unei femei, numind-o „vițică” și „animală”.

Văzând una ca asta, rudele răposatului l-au luat la rost pe preot, care, la rândul său, și-a luat analogul și a ieșit din cimitir.

După mai multe proteste din partea enoriașilor, care i-au cerut înapoi banii pentru servicii, preotul revine în cimitir.

„Dragi conaționali, în doar 46 zile am pierdut ambii părinți. Pe 22 mai s-a stins mama și după 46 zile, uitați-vă, și tatăl meu, care este răposatul în fața acestui necurat, care slujește de ani de zile în satul Piatra, Iov. (...) Tatăl meu nu a meritat ca el să-i citească trei cuvinte, el nu merită să stea în biserica din satul Piatra raionul Orhei. Banii i-a luat, peste o mie de lei, dar uitați-vă ce prostii”, a scris fiica bărbatului decedat.

Femeia a declarat că se va plânge Mitropolitului despre acest incident.

Într-o reacție la mesajele femeii, Episcopul de Orhei, Siluan, a declarat că este foarte întristat de filmulețul pe care l-a văzut și a cerut scuze pentru „comportamentul lipsit de bun simț” al preotului, menționând că nu este prima dată când acesta are ieșiri „neadecvate”.

„Am trimis aproximativ 7-8 ani în urmă o comisie în satul Piatra, unde s-au discutat plângerile oamenilor de acolo. Când s-a cerut părerea oamenilor cu referință la slujirea de mai departe a lui iov, majoritatea din cei prezenți au susținut că el poate în continuare sluji la Piatra. De atunci, Iov Sinchetru practic nu se mai supune vicariatului de Orhei”, a scris Episcopul.

Deocamdată, nu se știe ce anume a provocat scandalul.


Pub