08:52:11 19.04.2024
Stiri

Premierul Chicu anunță noi RESTRICȚII: „Dacă ne ducem la „OrheiLand”, atunci în Italia nu ne ducem. În Europa se reintroduc restricții, inclusiv HoReCa, inclusiv alte activități. Din păcate, va trebui s-o facem și noi...”

Actualitate 13.07.2020 09:48 Vizualizări2888 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu anunță noi RESTRICȚII: „Dacă ne ducem la „OrheiLand”, atunci în Italia nu ne ducem. În Europa se reintroduc restricții, inclusiv HoReCa, inclusiv alte activități. Din păcate, va trebui s-o facem și noi...” Captură


Premierul Ion Chicu susține că ar putea fi impuse noi restricții, dacă situația privind pandemia COVID – 19 se va înrăutăți. Mai mult, premierul leagă o eventuală creștere a numărului de cazuri noi de parcul de distracții „OrheiLand”, care a fost închis de autorități. Dacă oamenii vor insista să fie deschis „OeheiLand”, atunci nu vor mai putea pleca în Italia, argumentează Chicu.

„A trebuit să extindem starea de urgență până pe 31 iulie. Am luat această decizie în pofida unei dinamici îmbucurătoare, atestate în ultimele trei săptămâni. Numărul de cazuri noi a scăzut, în medie, cu 40% față de mijlocul lunii iunie. Am luat această decizie pentru a menține această dinamică. Vedem că la nivel internațional și regional se înregistrează o creștere a numărului de cazuri. Au au fost antirecorduri, s-a ajuns la 240 000 de cazuri pe zi. Și în Europa se atestă o creștere a numărului de cazuri. Mai multe țări reintroduc restricții de circulație, inclusiv pentru R. Moldova. Săptămâna trecută au fost restricții din partea Italiei. Avem informații că și Ungaria și alte țări vor impune restricții de circulație”, a declarat astăzi prim-ministrul Ion Chicu, după ședința săptămânală cu participarea președintelui și a spicherului.

Potrivit premierului, aceste restricții se vor menține atât timp cât situația nu revine sub control în Europa, dar și la noi.

„Noi, ca societate, cetățeni, trebuie să manifestăm responsabilitate, pentru că atât timp cât nu vom respecta regulile, vom prefera să mergem în microbuze și autocare la „OrheiLand”, atunci calea spre Ungaria și Italia nu va fi deschisă. Noi trebuie să acționăm conștient, nu la nivel de emoții și sentimente, nu la nivel de preferințe politice sau plăți din partea unor partide politice. Dacă noi nu o să respectăm regulile, atunci vom sta închiși în căsuța noastră.

Putem să ne indignăm cât dorim, putem să blamăm Guvernul, putem blama miniștrii, dar dacă nu vom respecta regulile, dacă ne ducem la „OrheiLand”, atunci în Italia nu ne ducem. Asta trebuie s-o înțelegem. De aceea, eu rog toți cetățenii să manifeste responsabilitate maximă și să fim solidari cu toată lumea. În Europa se reintroduc restricții, inclusiv HoReCa, inclusiv alte activități... Din păcate, va trebui s-o facem și noi, dacă ajungem în această situație”, a conchis Chicu.

Citește și: VIDEO, FOTO // Protest de amploare la „OrheiLand”. Marina Tauber către Dodon și Chicu: "O să venim 100 000 de oameni și o să vă scoatem de urechi din clădirile voastre"

De menționat că mai mulți oameni s-au adunat ieri la Orhei și au cerut redeschiderea parcului de distracții „OrheiLand”. Organizatorii manifestației de protest au acuzat actuala guvernare că ar aplica standarde duble, deoarece parcurile de distracții și locurile publice din Chișinău și alte localități sunt deschise.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md