10:31:44 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Doi moldoveni, vânați în trei state: Au FUGIT dintr-o închisoare din Bulgaria, au revenit acasă și au continuat „să facă bani pe timp de noapte”

Actualitate 13.07.2020 11:03 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National
VIDEO // Doi moldoveni, vânați în trei state: Au FUGIT dintr-o închisoare din Bulgaria, au revenit acasă și au continuat „să facă bani pe timp de noapte”


Doi cetățeni ai R. Moldova cu vârste de 26 și 32 de ani, originari din Comrat și Leova, au fost reținuți de către oamenii legii, fiind învinuiți de mai multe furturi în proporții deosebit de mari comise pe teritoriul republicii noastre, inclusiv spargerea bancomatelor și prădarea mai multor gospodării.

Inșii făceau parte dintr-un grup infracțional specializat în furturi de safeuri și, în luna august 2019, au evadat dintr-un penitenciar din Bulgaria după ce au fost condamnați la 4,8 ani de detenție pentru spargerea mai multor bancomate din localitățile bulgărești Stara Zagora și Kazanlak.

Ajunși acasă, cei doi și-au continuat activitatea criminală, spârgând bancomate pe timp de noapte, doar în zilele de weekend.

Aceștia pătrundeau în centre comerciale și oficii prin geam sau prin deteriorarea lacătului de la intrare cu ajutorul unor răngi metalice.

În R. Moldova, indivizii au sustras mai multe safeuri metalice în care se aflau sume de bani, cauzând proprietarilor un prejudiciu material considerabil care depășește suma de 800 000 de lei.

De asemenea, în „palmaresul” figuranților sunt înscrise și mai multe furturi din gospodăriile oamenilor, de unde au fost sustrase atât bunuri materiale, cât și produse alimentare.

De la domiciliile şi din mașinile celor doi inși au fost ridicate mai multe bunuri materiale, printre care bani în valută națională și străină, muniții deținute ilegal, hainele pe care le îmbrăcau în timpul comiterii infracțiunilor, obiecte pe care le foloseau pentru a da loviturile. Totodată, la domiciliul unuia dintre figuranți a fost depistată o plantație de cânepă.

Cei doi învinuiții sunt anchetați de către autoritățile de drept din Ucraina pentru infracțiuni analogice. În cadrul schimbului de informații cu omologii din Ucraina, s-a stabilit că, în anul 2016, figuranții, în comun cu alte două persoane, ar fi pătruns în incinta unui complex comercial din or. Novodnestrovsc, de unde au sustras trei safeuri metalice în care se aflau bani și bijuterii din aur.

Bărbații au fost reținuți pentru 30 de zile și riscă închisoare de la 5 la 10 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md