(video) Protest în plină pandemie la Orhei: Manifestanții cer redeschiderea parcului „OrheiLand”

Mai mulți orheieni, în frunte cu deputata Marina Tauber și primarul de Orhei, Pavel Verejanu au protestat astăzi, 12 iulie, și au cerut să fie redeschis parcul OrheiLand, asta după ce Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit starea urgență în Sănătate Publică, iar mai multe activități printre care și aflarea pe terenurile de joacă, zone de agrement ș.a au fost interzise.

Foto: Partidul Șor

Deputata Partidului ȘOR Marina Tauber a declarat în fața mulțimii că toate parcurile importante din lume lucrează, inclusiv în Ucraina și România, iar în Moldova – nu.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu a menționat că hotărârile CNESP au fost luate în detrimentul oamenilor.

„Cât timp trebuia să ia decizii ferme pentru diminuarea epidemiei, guvernarea a fost ineficientă. Azi însă se face un joc politic fiind vizat de Chicu „OrheiLand”. Hotărârile sunt luate în detrimentul poporului său. Cerem să ni se permită redeschiderea „OrheiLand”, pentru că aici sunt toate condițiile de siguranță. Cerem echitate, egalitate și dreptate”, a declarat Verejanu.

Din imagini se vede că la protest s-au adunat sute de persoane, multe dintre ele fiind din grupa de risc, iar mulți dintre cei prezenți nu păstrează distanța corespunzătoare și nici nu poartă masca de protecție corect.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică, prelungită până la sfârșitul lunii iulie. Astfel, până la sfârșitul lunii curente, rămân în vigoare următoarele restricţii: aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement; activitatea cluburilor de noapte şi a ringurilor de dans (disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.); organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat; activitățile în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte; activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătății copiilor.

La Orhei, de la începutul pandemiei s-au infectat 606 de persoane, dintre care 373 s-au vindecat, iar 20 au fost răpuși de boală.


Pub