(video) A fost lansat un proiect video care analizează viața și rutina din regiunea transnistreană fără politică și prejudecăți

photoeditorsdk-export-3-1-1140×560

Săptămâna aceasta, a fost lansată prima ediție a proiectului „Privire sobră” (din rusă Трезвый взгляд) în cadrul căruia comedianul Dmitri Leontiev analizează materiale jurnalistice scrise despre regiunea transnistreană.

„Da, pe 8 iulie, a fost lansat pe YouToube primul videoclip și a adunat, fără teamă să spun, o cifră cosmică de 160 de vizualizări, așa că hai să-l bombardăm cu mai multe vizualizări, astfel încât să nu fie mai puțin de 200.”

Scopul principal al proiectului este de a vorbi despre viața și rutina din Stânga Nistrului, fără subiecte politice și prejudecăți pentru ca cei interesați de acest subiect să afle despre ce și cum trăiesc oamenii în regiunea transnistreană, cum stau lucrurile cu locul de muncă, unde poți merge în oraș și așa mai departe”, a menționat Dmitri Leontiev pentru #ru.diez.

Proiectul video este creat de trei persoane: producătorul acestuia și autorul ideii – Vlaicu Cernei, cameramanul și persoana care se ocupă de montare – Constantin și prezentatorul, după cum am menționat mai sus – Dmitri Leontiev. Deocamdată, băieții vizualizează materialele portalului vtranse.life. Primul episod vorbește despre dezavantajele de a lucra la unul dintre cele mai populare locuri pentru a câștiga bani în rândul tinerilor de pe malul stâng al Nistrului – call-center.

În viitorul apropiat, echipa își propune să analizeze materiale despre eco-magazinul din regiune și despre trăsăturile călătoriilor în transportul public după anularea stării de urgență.

„Cred că, în timp, vom începe să experimentăm cu formatul și pe lângă analiza știrilor și articolelor, vor apărea videoclipuri cu conținut diferit”, spune inițiatorul proiectului.

Totodată, producătorul Vlaicu Cernei spune că nu are așteptări speciale. El vrea doar să „facă conținut distractiv și util”.

Mai jos, puteți urmări prima ediție a proiectului „Privire sobră” (ru. Трезвый взгляд).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente