(doc) Restricţiile care rămân în vigoare până la 1 august. Hotărârea CNSEP

Starea de urgenţă în sănătate publică se prelungeşte până la 31 iulie, potrivit deciziei de ieri a CNSEP. În acest context, Ministerul Sănătății reiterează restricţiile care rămân în vigoare până la data de 1 august, pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, până la sfârșitul lunii curente, rămân în vigoare următoarele restricţii:

✔️aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane; ✔️aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; ✔️aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement; ✔️activitatea cluburilor de noapte şi a ringurilor de dans (disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.); ✔️organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat; ✔️activitățile în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte; ✔️activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătății copiilor; ✔️sistarea procesului educațional, cu excepția procesului de admitere, în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar (pentru instituțiile publice și private).Starea de urgenţă în sănătate publică se prelungeşte până la 31 iulie.

Ministerul Sănătății reamintește și despre măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei Covid-19:

✔️respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 metru; ✔️respectarea regulilor de igienă a mâinilor; ✔️respectarea regulilor de igienă respiratorie; ✔️ respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv; ✔️respectarea măsurilor impuse de autorități de către persoanele fizice și juridice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de carantină; ✔️monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate; ✔️purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Vedeți mai jos toate prevederile Hotărârii CNSEP din 10 iulie 2020.

Ieri, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 258 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 11 decese. În total, au fost raportate 18.924 de cazuri de coronavirus, dintre care 635 de persoane au decedat și 12.188 s-au vindecat.


Pub