Un bărbat, cercetat penal după ce a trecut ilegal granița și a încercat să mituiască un polițist de frontieră

Un bărbat din Ceadîr-Lunga este cercetat penal de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de corupere activă. Acesta ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de frontieră 100 de dolari, pentru ca polițistul să nu-l sancționeze pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Foto: UNIMEDIA

Polițistul de frontieră a sesizat DGT Sud a CNA privind tentativa de corupere, denunțând propunerea unei mite de 100 dolari. Totul s-a întâmplat în biroul de serviciu din cadrul sediului Direcției regionale Sud a Poliției de frontieră, iar transmiterea banilor a fost documentată.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 5 ani de detenție sau amendă penală de la 1.000 la 3.000 de unităţi convenţionale.

Bănuitul este cercetat în stare de libertate, iar orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Pub