Legendarul Jackie „Girafa” Charlton a murit, la 85 de ani

Unul dintre cele mai populare personaje din istoria fotbalului englez, legendarul fundaş Jack Charlton, s-a stins din viaţă la 85 de ani, anunță Shok.md, cu referire la Agerpres. Jack Charlton a fost diagnosticat cu cancer limfatic în cursul anului trecut şi suferea, de asemenea, de demenţă.

Foto: Getty Images

A fost unul dintre cele mai populare personaje din istoria fotbalului englez, a jucat în carieră la o singură echipă, Leeds United, cu care a cucerit Cupa Mondială în 1966, pe stadionul Wembley, alături de fratele său Bobby, după o finală dramatică jucată cu Germania (scor 4-2 după prelungiri).

Jackie „Girafa” Charlton a murit

Jack Charlton a avut un număr record de apariţii (773) în tricoul lui Leed United, singura echipă la care a evoluat pe parcursul carierei sale fotbalistice (între 1952 şi 1973), iar după retragerea din activitate a devenit antrenor, cunoscând cel mai mare succes ca selecţioner al Republicii Irlanda, pe care a calificat-o în premieră la un turneu major, EURO 1988, conducând-o apoi până în sferturile de finală la Cupa Mondială din 1990.

A demisionat în 1995, după ce a pierdut barajul de calificare pentru EURO 1996.

„Jack a murit în pace vineri, 10 iulie, la vârsta de 85 de ani, la locuinţa sa din Northumberland, cu familia alături de el”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de familia fostului internaţional, anunţă Agerpres.


Pub