Cinci persoane, printre care și o lucrătoare medicală, răpuse de coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 640

Cinci persoane, printre care și o soră-gospodină ce activa în cadrul Spitalului Raional Briceni, au decedat de Covid, în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. În celelate 4 cazuri este vorba despre trei femei și un bărbat.

Foto: UNIMEDIA

Tatiana Iurlova, în vârstă de 57 de ani, activa în calitate de soră-gospodină, în cadrul secției consultative a Spitalului Raional Briceni. Aceasta a fost internată la data de 28 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Ministerul Sănătății exprimă condoleanțe familiei îndurerate și colegilor.

O altă femeie, de 64 de ani, din raionul Ocnița, a decedat la Spitalul Clinic Bălți, după ce fusese internată, la data de 7 iulie. Comorbidități: urolitiază, pionefroză, insuficiență poliorganică.

În cadrul aceluiași spital a decedat și o femeie de 58 de ani, din mun. Bălți, internată la data de 30 iunie. Comorbidități: bronșită cronică obstructivă, hepatită virală cronică C, boală renală cronică.

O altă femeie, de 63 de ani, din raionul Hîncești, s-a stins din viață la Institutul Oncologic din capitală. Fusese internată la data de 18 iunie. Comorbidități: mielom multiplu, insuficiență renală cronică, trombocitopenie secundară.

În aceeași instituție medicală a murit și un bărbat de 65 de ani, din mun. Chișinău, care fusese internat la data de 18 iunie. Comorbidități: mielom multiplu, agranulocitoza, boală renală tubulo-interstițială.

Astfel, bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 640 în Moldova, de la începutul pandemiei.


Pub