Filip, către PAS și Platforma DA: „De la voi nu s-au cumpărat deputați pentru că nu sunteți interesanți”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, se arată sigur de faptul că până în prezent, nu au existat tentative de cumpărare a deputaților din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA pentru că „nu a existat interesul celor cu bani”. Totodată, acesta spune că și socialiștii s-au simțit în pielea democraților abia după ce Ștefan Gațcan a anunța despre plecarea sa la Pro-Moldova. „Până atunci, toți se bucurau și aplaudau când era cumpărat încă un deputat”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Pavel Filip s-a arătat nedumerit de faptul că alte fracțiuni se bucurau atunci când mai pleca un deputat din PD: „Când era cumpărați deputați de la PD, se bucurau toți și aplaudau, când a plecat un deputat din PSRM au înțeles au discutat foarte dur cu el și au încetat să se mai bucure de ceea ce se întâmpla în partidul nostru”.

Liderul PD spune că a discutat și cu cei din opoziția de dreapta acest subiect: „M-am adresat către PAS și Platforma DA: iar voi continuați să vă bucurați, pentru că asta nu v-a atins, deocamdată, dar asta din motiv că voi nu sunteți interesanți. Sunt absolut sigur că dacă ar fi fost interesul de a scoate deputați din fracțiunile voastre, probabil acest lucru s-ar fi întâmplat mult mai rapid și ușor și mai ieftin din partea celor care se ocupă cu asemenea lucruri”.

Pavel Filip spună că motivul unei „asemenea bucurii neragumentate”, ar fi cultura politică joasă și faptul că „instituțiile care trebuie să-și facă treaba, CNA, SIS etc. nu o fac până la urmă”.

„M-a uimit că pe cei din opoziție i-a nemulțumit foarte mult că Gațcan a revenit înapoi în PSRM. Și au crescut pe declarații despre furtul miliardului, dar nu i-a indignat că deputații sunt cumpărați cu bani, ci că s-a întors Gațcan la socialiști”, a mai adăugat președintele PD.

Deputații din PAS și Platforma DA nu au comentat, deocamdată, declarațiile liderului PD.


Pub