Redescoperă Moldova: patru locuri pe care numaidecât trebuie să le vezi dacă treci prin Hâncești

uytfg

Raionul Hâncești și Mănăstirea Hâncu „Sfânta Cuvioasa Parascheva” sunt câteva dintre capodoperele turistice irepetabile din Republica Moldova. Legendele, frumusețea și calmul din Mănăstirea Hâncu, istoriile multiseculare ale Curții Domnești din Lăpușna, precum și Conacul Manuc Bey – Complexul Istorico-Arhitectural trebuie să se conțină în traseul fiecărui călător prin zonele de centru ale Republicii Moldova. La fel ca și Moara cu Aburi din satul Mereșeni, Hâncești, care rămâne, deocamdată, o atracție care urmează să fie descoperită de o bună parte dintre oaspeții orașului Hâncești.

Primul film din seria Redescoperă a fost lansat de comunitatea Redescoperă Moldova. El conține mai multe destinații turistice din raionul Hâncești și superba Mănăstire Hâncu.

„Prin intermediul acestui film ne propunem să-i facem pe moldoveni să viziteze acest oraș superb și împrejurimile acestuia. La fel, ne dorim să le semnalăm autorităților, partenerilor internaționali și privați despre riscul să pierdem în cel mai scurt timp un monument al începutului secolului al XIX-lea, care încă funcționează – Moara de abur din satul Mereșeni”, a declarat pentru #diez Iulian Bercu, inițiatorul proiectului Redescoperă Moldova.

Iată ce poți descoperi în raionul Hâncești:

#1. Mănăstirea Hâncu;
#2. satul Lăpușna, cel mai vechi sat din Republica Moldova, unde puteți vizita Curtea Domnească;
#3. municipiul Hâncești, unde puteți vizita Conacul Manuc Bey, alte locuri și monumente istorice;
#4. Moara cu Aburi, construită în anul 1910.

Vezi și cele 50 de atracții turistice din Moldova, promovate pentru străini.

În următoarele săptămâni, urmează să fie lansate spoturile Redescoperă Orhei și Redescoperă Bardar, precum și primul film din cadrul proiectului – Redescoperă Moldova la Sud.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente