„Prețul pentru un deputat s-a ridicat la 2 milioane de euro”. Dodon: Cei care au plecat primii deja regretă

Taxa pentru cumpărarea deputaților în Parlament a crescut până la 2 milioane de euro, a declarat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Asta după ce parlamentarul Ștefan Gațcan a revenit în Legislativ, asigurând coaliției de guvernare majoritatea parlamentară.

„Deja este 2 milioane de euro deputatul. Așa au crescut la ei taxele după ce au primit-o ieri peste nas în Parlament. Cei care au plecat primii deja regretă, pentru că au luat numai 300 de mii, acum taxele s-au ridicat, să nu facă și complot pe intern acolo”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, șeful statului a menționat că în opinia sa, liderul PD, Pavel Filip, nu va accepta niciun fel de negocieri cu Pro-Moldova: „Credeți că Filip se va așeza alături de Candu? Dacă face acest pas, el rămâne fără partid. Care e sensul deputaților din PD să mai stea acum în fracțiune să se așeze la o masă cu Candu, dacă acesta le-a furat deputații cu un milion, un milion și jumătate, 500 de mii de euro”.

„Filip dacă se duce încolo rămâne fără partid, noi o să îl presăm de pe stânga, Candu o să îl omoare de pe dreapta”, a mai adăugat Igor Dodon.

Anterior, s-a vehiculat că deputații care au părăsit Partidul Democrat și s-au alăturat Grupului Pro-Moldova sau fracțiunii Șor ar fi făcut-o contra unor sume de bani. Despre aceasta au declarat unii deputați, dar și președintele Igor Dodon.

Ulterior, după plecarea lui Ștefan Gațcan din PSRM, pentru câteva zile, Igor Dodon, a relatat că deputatul i-ar fi mărturisit că i s-a propus să ia bani pentru a trece în altă fracțiune. „A venit la mine într-o zi, puțin speriat, și mi-a spus că o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov și i-au pus pe masă 500 de mii de euro. A spus că el categoric nu... I-am propus să meargă la Procuratură și nu a vrut să depună denunț. Alți câțiva deputați din PSRM au depus astfel de plângere la Procuratura Generală, cauzele penale sunt în derulare”, a precizat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, Vladimir Cebotari ar fi cel care poartă negocieri cu unii deputați, privind trecerea lor la Pro-Moldova.

Potrivit zvonurilor, sumele ar fi variat între 300 de mii de euro și 1,5 milioane de euro pentru un deputat.


Pub