Ministra Sănătății ar putea fi decorată cu Gloria Muncii. „Doamna Dumbrăveanu împreună cu toți medicii fac față pandemiei”

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ar putea fi decorată cu distincția de stat Gloria Muncii. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Igor Dodon spune că ministra Viorica Dumbrăveanu nu va fi retrasă din echipa guvernamentală și se bucură că a fost aleasă să facă parte din componența Executivului. „Și anterior spuneam că doamna Dumbrăveanu face față acestei situații destul de complicate și prestația de ieri din Parlament a demonstrat că avem un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății. Nu să o retragem, ci în genere, discutam cu colegii din cadrul Președinției și cel mai probabil, o voi înainta pentru distincția de stat Gloria Muncii în timpul apropiat”, a menționat acesta.

„În pofida situației foarte dificile care este în Republica Moldova și la nivel global, cred că Guvernul, ministerul și în special doamna ministru împreună cu toți medicii fac față acestei pandemii. În ultimele zile, numărul de cazuri noi de Covid s-a redus practic de două ori, comparativ cu ceea ce era acum câteva săptămâni. Cred că este și datorită strategiei corecte a specialiștilor din domeniu”, a mai adăugat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului spune că unii dintre deputații care au înaintat, în Parlament, moțiunea simplă de cenzură privind politicile din domeniul sănătății, nici nu s-au prezentat la ședința Legislativului, pentru a o vota: „Unii dintre ei nici nu au fost în plenul Parlamentului. Candu și alții care strigau cel mai mult că doamna Dumbrăveanu nu face față nici nu s-au prezentat la dezbaterea moțiunii, nici la procedura de vot. Au făcut-o doar cu scopul de a face show-uri, nu i-a interesat ce spune domna ministru, îi interesează doar să ridice tema și să arate că sunt nemulțumiți”.

Deputații grupului Pro Moldova au depus o moțiune simplă moțiune simplă asupra politicilor acțiunilor și inacțiunilor guvernamentale în domeniul Sănătății Publice, în ședința plenară din 18 iunie.


Pub