(video) Ion Chicu: „Săptămâna viitoare ar putea fi finalizate procedurile pentru acordarea a 100 milioane euro din partea UE”

Prim-ministrul Ion Chicu, în cadrul conferinței de presă, a trecut în revistă evenimentele din ultima săptămână de pe arena politică, asumarea de răspundere a Guvernului pe câteva proiecte de lege, debursarea celei de-a doua tranșă a ajutorului macrofinanciar de către Comisia Europeană, dar și despre etapele la care se află R. Moldova-UE privind Memorandumul, precum și R. Moldova-Federația Rusă privind creditul rusesc.

Foto: UNIMEDIA

„Ne-am angajat răspunderea pentru rectificarea bugetului și mărirea salariului pentru peste 47 mii de angajați din sistemul medical. Mai sunt încă 40 de ore în care parlamentarii se decid ce să facă cu proiectele de decizie asumate și cu Guvernul”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a trecut în revistă și debursarea celei de-a doua tranșe de către Comisia Europeană, cele 30 de milioane de euro, parte din asistența macrofinanciară.

De asemenea, Ion Chicu a precizat că Republica Moldova a pierdut cea de-a treia tranșă, care era și cea mai mare, deoarece nu au fost îndeplinite condiționalitățile stabilite de UE.

„Tranșa a treia este ratată, pentru că Republica Moldova nu a reușit să îndeplinească în 2019 condiționalitățile”, a mai spus Chicu.

Totodată, prim-ministrul susține că săptămâna viitoare ar putea fi finalizate procedurile pentru semnarea Memorandumului de acordare a 100 de milioane de euro din partea UE pentru lupta împotriva noului coronavirus.

„Acești bani au fost incluși în rectificarea bugetului”, susține Ion Chicu.

În aceeași ordine de idei, Ion Chicu a amintit de reluarea negocierilor cu Rusia privind acel credit de 200 milioane de euro.

UNIMEDIA transmite live:


Pub