Ultima oră! Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până la sfârșitul lunii iulie

Regimul de stare de urgență în sănătate publică, extins până la 31 iulie. Declarația a fost făcută de președintele CNESP, Ion Chicu, care a precizat că această decizia a fost luată astăzi, 10 iulie, în cadrul ședinței CNESP.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit premierului Ion Chicu, se menține interdicția pentru străini de a intra în Republica Moldova, cu mici excepții deja cunoscute. Rămâne în vigoare și măsura de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile pentru cetățenii care revin acasă de peste hotare.

„Bineînțeles, îi primim, dar să respecte regula de autoizolare”, a punctat Chicu.

De asemenea, se menține restricția pentru activitatea cluburilor de noapte, discoteci și alte diverismente descrise în decizia precedentă a CNESP.

Se interzice în continuare și activitatea parcurilor de distracții, zonelor de agrement și taberelor de odihnă.

„Parcul de distracții din Orhei încalcă flagrant legea”, a menționat premierul.

Ceremoniile: nunțile, cumetriile și alte ceremonii, interzise până la 01 august.

Grădinițele nu vor fi redeschise până la 31 iulie.

„Există angajați în grădinițile din Chișinău, infectați cu Covid-19. Rog să ne înțelegeți pentru această decizie”, a spus Chicu.

Totuși, sunt și câteva relaxări.

Începând cu data de 16 iulie, în sălile de sport și de fitness, la bazine, va fi permis accesul în vestiar și la duș.

Tot începând cu 16 iulie se va relua activitatea centrelor de reabilitare, balneo-sanatoriale, Centrului Republican de Ortopedie și Reabilitare, etc.

Amintim că în Republica Moldova au fost înregistrate alte 258 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 11 decese, la ziua de azi. În total, au fost raportate 18.924 de cazuri de coronavirus, dintre care 635 de persoane au decedat și 12.188 s-au vindecat.


Pub