05:51:21 24.04.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE: RECOMANDĂRILE Comisiei Europene

Actualitate 10.07.2020 15:29 Vizualizări1812 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu UE: RECOMANDĂRILE Comisiei Europene


Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize cu statele din spațiul Schengen, se arată în cel de-al treilea Raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de suspendare a regimului de vize cu Uniunea Europeană, publicat astăzi, iar autoritățile de la Chișinău urmează să îndeplinească în continuare condiționalitățile ce au stat la baza liberalizării regimului de vize.

Comisia Europeană a făcut publice mai multe recomandări ce țin de îmbunătăţirea cooperării operaţionale în vederea reducerii numărului cererilor de azil depuse într-un mod nejustificat de către cetăţenii Republicii Moldova în spaţiul Schengen, continuarea promovării campaniilor informaţionale privind regulile de călătorie în spaţiul Schengen, continuarea consultărilor în vederea adoptării strategiei și planului de acțiuni privind reforma justiției, consolidarea capacităților instituționale și competențelor Autorității Naționale de Integritate, asigurarea în continuare a investigării cuprinzătoare a fraudei bancare, recuperarea activelor fraudate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene susține că aceste recomandări ale Comisiei Europene vor fi analizate, autoritățile vizate urmând să întreprindă acțiunile necesare pentru implementarea acestora.

Menționăm că, în perioada 2014-2020, peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat călătorii în statele din spațiul Schengen, înregistrând în total peste șase milioane de călătorii. Potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), numărul de refuzuri de intrare constituie în medie 0,3%, iar numărul cazurilor de ședere ilegală este în medie de 0,5%. Posibilitatea de a călători fără viză în UE este deschisă pentru aproximativ 2,5 milioane de posesori ai pașapoartelor biometrice, inclusiv pentru mai mult de 200 000 de cetățeni moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md